Connery

Anders Bjørndahl [Ugens Profil]

Fra skibums til direktør

Ugens Profil Anders Bjørndahl er er uddannet elektromekaniker, der tog afsted som skibums, for at ende som direktør i en helt ny branche. Han står bag den første danske skifilm "Freeride.dk" fra 1999, og har lavet 12 ski- og snowboardfilm. I dag er han direktør for Playground, en virksomhed der er bygget op omkring mulighederne i ski- skate- og ekstremsportens verden.

ANNONCE
Anders Bjørndahl - Anders Bjørndahl [Ugens Profil] Anders Bjørndahl

Hvem, hvad og hvor?

Jeg hedder Anders Bjørndahl, og jeg er direktør og partner i Playground Distribution ApS, som ligger på Nørrebro i København. Jeg har levet meget af mit liv på Nørrebro, og derfor er det fedt, at have stablet sin egen virksomhed på benene netop her.

Hvad var din største drøm da du var barn?

Den var egentlig todelt. Jeg var, og er vild med at stå meget på ski. Det var noget, jeg drømte om siden jeg var helt lille. At det skulle blive til 12 år i Alperne, en del Danmarksmesterskaber i flere discipliner inden for freestyle ski, samt deltagelse i pukkelpiste World Cups - det lå ikke i kortene.

Men det var gode tider, og man må sige at jeg fik udlevet denne drøm til fulde. Derudover ville jeg gerne være flymekaniker, hvorfor jeg uddannede mig til autoelektromekaniker, hvilket jeg ikke gjorde mere ud af. Skiene forblev den største drøm.

Beskriv den seneste ting du har købt, hvad har det gjort for dig?

Vi har i Playground for nyligt emigreret alt vores software fra en helt bunke af forskellige licenser over til det nye Office 365 – det har gjort mit liv vanvittig meget nemmere. Selvom det bare er software, har det faktisk fjernet en del stress relateret it-bøvl fra hverdagen.

Hvad er dine styrker?

- Jeg synes selv, jeg er meget dynamisk. Jeg er god til at dygtiggøre mig til mange ting. Min udvikling fra skibums i de franske alper til Direktør og partner i Playground har været helt vildt overvældende, men samtidig givet mig blod på tanden til at fortsætte.

Hvad er din dårligste vane?

Egentlig det samme. At dygtiggøre mig til mange ting. Det kan være en hæmsko, eller i hvertfald en tidsrøver gerne at ville kunne det hele. Jeg er jo ikke en evnemæssig blæksprutte, men fungerer vel nok sådan. Det kan så måske også gøre, at man aldrig rigtig bliver ekspert på noget, men lidt god til en hel masse.

Hvem ser du op til?

Nick Woodman – grundlægger af GoPro, han har formået at kombinere hobby med forretning til det ypperste. Det er så sejt, og han er en blivende inspirationskilde personligt og karrierremæssigt.

Hvad er dit arbejdsmæssige fokus for tiden?

Playground skal vokse. Jeg ønsker at udvide koncernen til hele Norden og dominere forretningen på disse markeder. Jeg tror på det, og arbejder benhårdt hver dag for, at det kan lykkes.

Hvor er du om tre år?

I Playground præcis samme sted, bare med en forretning der dækker hele Norden, og omsætter for 6-7 gange mere. Det er et ambitiøst mål, men det skal det også være, og jeg tror fuldt og fast på, at vi kommer derhen. Vi har allerede et kontor med sælgere i Göteborg, og har åbnet en del af de store kæder i Sverige og Norge. I april måned åbnede vi 436 fysiske butikker, så der er fart på.

Hvad er din største drøm?

At få lidt mere tid. Det er jo nok klassikeren for en direktør i en travl virksomhed. Men mere tid til at surfe og løbe på ski med famillie og venner, er faktisk det jeg ønsker allermest.

Har du en anbefaling til læserne?

Følg dine drømme. Ganske enkelt.

ANNONCE
Se denne video der fortæller om Playground

Anders Bjørndahl, partner og CEO i Playground

  • 43 år
  • Uddannet elektro-mekaniker fra Tappernøje
  • Tog til Alperne som skibums for at køre World Cup i Pukkelskiløb
  • Blev skadet og begyndte at lave film
  • Første danske skifilm nogensinde “Freeride.dk" får i 1999
  • Derefter 12 Danske ski- og snowboard film
  • Efter 15 sæsoner i alperne vender han hjem og starter Playground
  • Playground består nu af 3 virksomheder: Distribution, Film og Reklame-bureau. 35 ansatte i DK, Sverige og Norge
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce