Connery

Amsterdam Mariner

En hollandsk øl kommer under luppen

4 ud af 6 stjerner
Det er sommer og solen bagte indtil for 30 min. siden fra en skyfri himmel. Varmen vækker skjulte lyster i min krop; at nyde en kold øl med røven placeret udendørs i en havestol, alt imens man indsnuser naturens pollen og bander over sin høfeber.
Amsterdam Mariner
Denne artikel er starten på en artikelserie, hvor forskellige øltyper tages under semikyndig vurdering. Kriterierne er få, men skal overholdes til fulde. Den indkøbte mængde øl må i sammenhængende mængde ikke underskride 500 ml og skal nydes på førnævnte placering uanset vind og vejr (hvem sagde juleøl?).

Nogle vil måske nok spørge, hvad der gør mig til en feinschmecker ud i øllens verden. Til det kan jeg kun hovedrystende svare: Jeg bor 5 km fra den tyske grænse og er vokset op med øl som modermælkserstatning! Tre kasser af det arrigste lort til 98,- kr - og jeg har drukket min mængde øl af den slags.

Ydermere har jeg haft min gang i restaurationsbranchen siden mit 14 leveår, kulminerende med nutidigt bijobberi, som flittig øldrikkende DJ på Crazy Daisy i Tønder.

Nok om mig, for det her skal handle om øl!

Den første øl der testes hedder Amsterdam Mariner og er indkøbt som et impulskøb i Fakta til en rund 10'er.

Første indtryk: Skummer flot i glasset og ser faktisk ret godt ud i solens stråler. Jeg er lettere imponeret, for de gyldne dråber ser virkelig appetitlige ud. Duften fejler heller ikke noget, den dufter af øl!

Selve smagen er en historie for sig. Min drøbel bliver hurtigt badet i den kolde pilsnerøl, der ved første indtryk smager dejlig frisk og let. Øllen er dejligt perlende på tungen og jeg kan glad konstatere at det er sommer. Kold øl og solskin. Der mangler kun letpåklædte trunter!

Facts:
Navn: Amsterdam Mariner Premium Lager
Bruggeri: Grolsch
Øl-type: Lager Pilsner
Alc. %: 4,8
Oprindelse: Holland
Største fordel: Man får en tør mund, der giver lyst til mere af samme slags!
Største ulempe: Se "Største fordel"...

Konklusion: Absolut en flad 10'er værd. Køb den - nyd den.

Nok snak! Hop i galleriet og nyd synet!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce