Connery

Amerikansk eller europæisk?

En afgørelse på spørgsmålet om amerikansk fodbold er bedre end europæisk fodbold?

Soccer eller football?

Efterhånden som amerikansk fodbold er blevet mere og mere populært her i landet, er diskussionen om, hvilken form for fodbold der er den bedste, vokset enormt. Derfor skal denne artikel én gang for alle afgøre hvilken form for fodbold, der er bedst.
Amerikansk eller europæisk?
Den europæiske fodbold er langt mindre kompliceret end den amerikanske udgave, alene på den baggrund, at der i amerikansk fodbold er et utal af regler, som der skal holdes styr på. Det kan for nogle betyde, at amerikansk fodbold er et spørgsmål om regler frem for at være en dyst mellem to hold. At amerikansk fodbold blot er et spørgsmål om regler, kunne ikke være længere fra virkeligheden. For netop de relativt stramme regler betyder, at man som spiller og coach bliver tvunget til at tænke kreativt. Reglerne betyder også, at spillere i amerikansk fodbold skal være langt mere disciplinerede, hvor man i europæisk fodbold alt for ofte ser spillere, der på den ene eller den anden måde mangler disciplin. Hvor ofte har man ikke set et dansk superligahold have kampe, hvor hele holdet nærmest ikke gider være på banen? Det sker selvfølgelig også i amerikansk fodbold, men ikke nær så tit pga. de stramme regler.

Et punkt hvor amerikansk fodbold er klar vinder, er alt det uden om selve kampen. I europæisk fodbold kan vi måske trylle et par cheerleaders frem, og hvis vi rigtig strammer os an, måske endda en sanger til at synge i pausen. Enkelte gange kan man dog se aktiviteter og gøgl før og efter kampen, men det er ingenting i forhold til amerikansk fodbold. Her er der mange cheerleaders, desuden er de langt kønnere end herhjemme! Der er i det hele taget langt mere underholdningsværdi omkring selve kampene.

Et punkt hvor europæisk fodbold dog vinder, er forskelligheden i spillet. Selvom der findes et utal af plays i amerikansk fodbold, er der langt større muligheder for kombinationer i europæisk fodbold (jf. de strenge regler i amerikansk fodbold). Alle 11 mand på et europæisk fodboldhold kan bevæge sige fuldstændig uden begrænsninger. Og bolden må flyttes i al den tid, holdet formår at fastholde den; det betyder, at der forekommer langt flere variationer i europæisk fodbold.
ANNONCE
Amerikansk eller europæisk?
Amerikanske fodboldspillere er usædvanligt godt beskyttede, når de spiller. Derfor kan de selvsagt tåle flere slag. Hvorimod de fleste europæiske fodboldspillere tuder, så snart én har pustet på dem. Amerikansk fodbold er en klar vinder på dette område.

Vinder af kategorier

Simpelhed: Europæisk fodbold

Cheerleaders: Amerikansk fodbold

Underholdning omkring kampen: Amerikansk fodbold

Mængde af forskelligheder: Europæisk fodbold

Fysisk råstyrke: Amerikansk fodbold
ANNONCE
Amerikansk eller europæisk?
En kort opsummering:

Amerikansk fodbold vinder på point, nemlig 3-2. Godt gået, i betragtning af at sporten er noget yngre end den europæiske udgave. Deres cheerleaders er flottere, og der er flere af dem! Amerikansk fodbold gør også mere ud af underholdningen før og efter kampen. Men forskelligheden i den europæiske udgave sikrer en reducering. En udligning falder, da europæisk fodbold er langt mere ligetil. Men til sidst vinder amerikansk fodbold på den fysiske råstyrke i spillet, for europæiske fodboldspillere er nogle tøsedrenge.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce