Connery

American Sniper [Anmeldelse]

Clint Eastwood har instrueret Bradley Cooper i dette autentiske krigs-drama.

3 ud af 6 stjerner
American Sniper - Trailer
Warner Bros. Pictures - American Sniper [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

En levende legende

Chris Kyle (Bradley Cooper) er en sympatisk og patriotisk cowboy fra Texas hvis liv ændres, som så mange andres, den 11. September 2001. Udover at være nygift og kommende far, er Chris også en fremragende Navy SEAL og en dygtig snigskytte. Han rejser derfor til Afghanistan for at tjene sit land og beskytte sin familie mod terror-gruppen Al-Qaeda. Her opbygger Chris hurtigt et ry som USA’s mest dødbringende snigskytte og får tildelt kælenavnet ”The Legend”. På hjemmefronten kæmper Chris imidlertid med at holde sammen på familielivet, for de mange, lange ture til Afghanistan, gør det svært for ham og konen Taya (Sienna Miller) at opbygge et lykkeligt ægteskab.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - American Sniper [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

American Dad

Men den patriotiske Chris er lige så meget gift med sit job og han kæmper derfor med at tjene det land, som han elsker så højt, og at være sammen med sin elskede familie. Krigen har sat sine tydelige spor i Chris, i form af post traumatisk stress syndrom og han har svært ved at slippe rollen som ”The Legend”, hvilket gør at har han svært ved at være mentalt tilstede, når han endeligt er hjemme med familien. Et frygteligt dilemma der skal vise sig at blive hans skæbne.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - American Sniper [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

American Jar Locker

American Sniper er en meget jævn film. Man har set det hele før i forgængere som Jarhead og The Hurt Locker, men her er det bare mindre vedkommende. Alligevel har filmen sine højdepunkter; Bradley Cooper, der både er producent og hovedrolleindehaver, er fremragende. Han bærer filmen og giver den sjæl - og slutningen, om end noget abrupt, er da bestemt også effektiv og sætter ligesom tingene i relief på en isnende måde, men som helhed skuffer American Sniper altså gevaldigt.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - American Sniper [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

En film af amerikanere, for amerikanere

American Sniper har fået megen kritik for at være højreorienteret krigspropaganda og den er da også meget ensidig i sit portræt af krigen og heltedyrkelsen af Chris Kyle, der nærmest bliver gjort til en helgen. Selvfølgelig noget der falder i amerikanernes patriotiske smag, for filmen har tjent styrtede med penge i sin åbningsweekend, men hos de knap så krigsliderlige risikerer den at efterlade en ubehagelig metallisk smag af blod i munden.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 60%

Teknisk information:

Original titel: American Sniper

Land: USA, 2014

Instruktør: Clint Eastwood

Medv.: Bradley Cooper, Sienna Miller, Kyle Gallner

Genre: Action/Drama/Krig

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital Atmos/DTS/Auro 11.1

Spilletid: 132 min

Dansk bio premiere: 22. Januar 2015

Distributør: Warner Bros. Pictures

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Dennis Stanley Dennis Stanley

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter
Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt