Connery

American Reunion - ny dej på velkendt opskrift

Kliken er atter samlet til endnu en omgang American Pie.

4 ud af 6 stjerner
Med American Pie genoplivede brødrene Paul og Chris Weitz og manuskriptforfatteren Adam Herz sexkomedien - en genre, der ellers var afgået ved døden en gang i 80’erne. American Pie var et frisk pust på komediescenen, der hovedsageligt var domineret af romantiske komedier for det voksne publikum, som for det meste handlede om parforhold og ægteskabsproblemer. Men ved at lade historien handle om en flok sexhungrende teenagere, var filmen vedkommende og kontroversiel nok til at fange de unges opmærksomhed. Her var noget de kunne identificere sig med. Den første American Pie blev en kæmpe succes og nærmest en moderne klassiker med det samme. Filmen blev efterfulgt af de to reelle sequels American Pie 2 (2001) og American Wedding (2003), der ligeledes var ganske succesrige. Herefter fulgte fire film uden det originale cast, der røg direkte på video og nu er der altså en ny film i biograferne; American Reunion, hvor hele holdet atter er samlet til endnu et stykke gennempulet tærte.
ANNONCE
American Reunion - ny dej på velkendt opskrift
Historien starter ca. 10 år efter Jim (Jason Biggs) og Michelles (Alyson Hannigan) bryllup. De har nu en søn på 2 år og deres sexliv er ikke helt, hvad det har været. Dermed starter filmen som alt det den originale American Pie ville undgå at være. Det står derfor klart at filmen henvender sig til det ”gamle” publikum, der var unge dengang 1’eren kom frem. Man føler derfor en øjeblikkelig nostalgi og glæde ved gensynet med en verden og nogle karakterer vi kender og elsker. Vi som publikum er en del af kliken. Jim og Michelle er blevet inviteret til gammel elevfest på deres high school, og tager derfor hjem til deres fødeby East Great Falls, for at mødes med resten af vennerne Kevin (Thomas Ian Nicholas), Vicky (Tara Reid) og Finch (Eddie Kaye Thomas). Her er alt næsten ved det gamle. Stifler (Seann William Scott) er præcis lige så umoden og irriterende som han altid har været, Jim’s far (Eugene Levy) er ganske vist blevet enkemand, men han er stadig parat med nogle gode råd til sin søn om sex og kvinder. Charmøren Oz (Chris Klein) er blevet lidt af en kendis og bor nu i L.A., og lever det søde liv sammen med sin lækre modelkæreste Mia (Katrina Bowden). Men da Oz ser ekskæresten Heather (Mena Suvari) blusser der gamle følelser op igen og Oz stilles i et dilemma.
ANNONCE
American Reunion - ny dej på velkendt opskrift
Jim har også sine problemer da naboens datter Kara (Ali Cobrin), som han plejede at babysitte, nu er blevet 18 år. Hun har åbenbart altid haft et crush på Jim og vil derfor gerne have, at han tager hendes mødom. Det kan den kejtede Jim naturligvis slet ikke håndtere, og det hele kulminerer ved en af Stiflers legendariske fester, hvor Jim må bede sine venner om hjælp til at komme ud af den uheldige situation. I det hele taget må kliken meget igennem før det hele ender med et skolebal, hvor vennerne atter gør alt, hvad de kan, for at få styret deres lyster og genopleve deres unge dage en sidste gang.
ANNONCE
American Reunion - ny dej på velkendt opskrift
American Reunion er et hyggeligt og nostalgisk gensyn med gamle venner. Jeg kunne personligt ikke lade være med, at sidde og tænke over de sidste 13 år, der er gået siden jeg sad i biografen og så American Pie for første gang. Der er da også en meget rammende replik på et tidspunkt i filmen, hvor Oz spørger de øvrige venner om deres liv er endt som de havde forestillet sig. Dertil kan de fleste af dem kun svare nej og dermed får filmen den snert af melankoli, som var det jeg personligt elskede så meget ved den første film, men manglede ved de to efterfølgere. Filmen er måske ikke lige så original eller kontroversiel som 1’eren. Alligevel formår den at nå op på et niveau, der ligger tæt på 1’erens og rammer dennes humor meget bedre end 2’eren og 3’eren gjorde. Der er i hvert fald én scene, der godt kan gå hen og blive en klassiker i stil med tærtescenen fra 1’eren, og nok skal få publikum til at krumme tær og ligge flade af grin.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 85%
 
Teknisk information:
Original titel: American Reunion
USA, 2012
Instruktør: Jon Hurwitz og Hayden Schlossberg
Medv.: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Seann William Scott, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Eddie Kaye Thomas, Tara Reid, Mena Suvari, Eugene Levy, Dania Ramirez, John Cho, Jennifer Coolidge, Natasha Lyonne, Ali Cobrin og Katrina Bowden
Genre: Komedie
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS
Længde: 110 min
Premiere dato: 5. april 2012
Distributør: United International Pictures
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce