Connery

Amazon har opkøbt MGM for 57 milliarder

Prime Videos bibliotek får snart selskab af James Bond, Rocky og op mod 4000 andre filmtitler

Amazon arbejder benhårdt på at styrke deres position på streamingmarkedet, og mens streamingtjenesten Prime Video ikke er den største på markedet, er det tydeligt at ambitionerne om en større tilstedeværelse er der. 

Indtil videre har en stor del af forventningerne til Primes potentiale hængt på enkelte egenudviklede franchises (The Boys, Reacher, Wheel of Time mm.) og den kommende Lord of the Rings-serie, der repræsenterer en enkeltstående milliardsatsning fra streamingplatformen. 

Både det eksisterende bibliotek og fremtidige muligheder styrkes nu gevaldigt, hvor Amazons opkøb af filmstudiet MGM er blevet godkendt. 

MGM (Metro Goldwyn Mayer Studios) indgår nu i Amazons portefølje, i kølvandet på en erhvervelsessum på intet mindre end 8.45 milliarder dollars. (Godt 57 milliarder kroner) 

MGM står bag en bred sending af verdens mest populære film (Alle dem med løven!), og har et bibliotek på 4.000 film, 17.000 afsnit i form af tv-serier og 180 oscar-statuetter tilknyttet projekterne. 

Prime Video vil med opkøbet komme til at byde på et endnu større bagkatalog, ligesom Amazon også har store planer for de mulige nye skabelser, der kan ske indenfor MGM's eksisterende rettigheder. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt