Connery

Alternativ pensionsopsparing: Pelle samler Magic-kort

Dansk Magic The Gathering- samling på mere end 100.000 kort

Det var nok svært at forudse i 1993 da 'Magic the Gathering' debuterede som et glittet fantasy-kortspil, men den efterfølgende samlermani, har gjort Magic til en lukrativ forretning for mange. 

For 42-årige Pelle er samlingen efterhånden blevet så stor, at den fungerer som pensionsopsparing - og optræder i seneste udgave af "Mød DBA's Samlere". 

ANNONCE
Pelle har givet 50.000 kroner for sit ?Black Lotus? Magic the Gathering-kort. Foto - DBA Guide. - Alternativ pensionsopsparing: Pelle samler Magic-kort Pelle har givet 50.000 kroner for sit ?Black Lotus? Magic the Gathering-kort. Foto - DBA Guide.

Den hellige gral indenfor Magic-verdenen

Når man som Pelle har en samling på så mange kort, kan det være svært at udvælge yndlingskortet. Men for Pelle er det ikke så svært, hans favorit er samtidig det kort, der er det mest værdifulde i samlingen. Han ser sig selv som investor, og han er derfor helt klar over, hvilket Magic-kort der er det mest dyrebare og unikke i samlingen.

Det er et kort, alle samlere ville være ellevilde over at få fingrene i. Kortet er et ’Black Lotus’-kort, som Pelle købte for et år siden. Dengang gav han hele 50.000 kroner for det, men i dag er det dobbelt så meget værd.

"Det er det kort, alle stræber efter," fortæller Pelle til DBA Guide.

Magic-kort som pensionsopsparing

Pelle begyndte efter mange års pause fra Magic-verdenen at samle på kortene igen. Han faldt for tre år siden over en mappe med kort fra hans barndom, og fra det sekund har han ikke set sig tilbage.

"Jeg så, at nogle af kortene rent faktisk havde en værdi i dag. Derfor syntes jeg, det kunne være meget sjovt at samle på igen,"

Han ser dog ikke kun samlingen som noget hyggeligt, han går og roder med i fritiden. Han ser sig selv som en, der investerer sine penge, og han køber eksempelvis aldrig kort til overpris.

"Kortene går til min samling, til min pensionsopsparing og til mine børns arv,"

Væk på 20 sekunder

De mest ’old school’ Magic-kort i samlingen, som også er de mest sjældne, vil Pelle helst aldrig af med. Han holder kortene tæt ind til kroppen. Ikke nok med det, køber han også nye i massevis. Derfor kender han også markedet ind og ud, og han ved, at hvis et kort bliver sat til salg på DBA, er det med at være hurtig:

"Jeg har annonceagenter på DBA. Hvis der kommer et kort til salg lidt for billigt, skal man helst svare indenfor 20 sekunder, ellers er det solgt," fortæller Pelle til DBA Guide.

ANNONCE
Pelle køber ofte større samlinger af kort, som andre vil af med til en billig pris. Foto - DBA Guide. - Alternativ pensionsopsparing: Pelle samler Magic-kort Pelle køber ofte større samlinger af kort, som andre vil af med til en billig pris. Foto - DBA Guide.

Disse kort fascinerer Pelle mest

Pelles mange mapper med kort er sorteret efter, hvilke sæt kortene er fra. 

Hans yndlingssæt er ’Arabian Nights’ og ’Legends’, som han samler på, fordi han synes, kortene fra de to sæt er legendariske. Sættene indeholder kort tilbage fra, da Magic the Gathering blev lanceret i 1993, og de er på grund af deres alder svære at få fat på:

"De er efterhånden meget sjældne i god stand. Så det er nogle sjove kort at samle på," lyder det fra Pelle.

Han synes, de gamle kort fra 90’erne har noget helt særligt over sig, som de nye, computerlavede kort ikke har. 

"Der er en speciel sjæl over de gamle kort. Det giver en helt speciel følelse at kigge på alle de ægte illustrationerne fra kunstnernes hænder," fortæller Pelle til DBA Guide.

Det mener Pelles kone om samlingen

Pelle har interessen helt for sig selv. Hans kone kan ikke se den store fidus i at fylde kælderen med kort fra barndommen.

"Min kone synes selvfølgelig, det er lidt skørt, at der hele tiden kommer nye kort til samlingen, når jeg nu har så mange i forvejen," fortæller Pelle med et lille smil til DBA Guide.

Hun accepterer dog, at han samler, måske fordi der rent faktisk er penge i hobbyen: 

"Generelt har jeg investeret mine penge fornuftigt, derfor har jeg ind til videre ikke hørt meget brok,".

Disse kort mangler Pelle i samlingen

Bare fordi Pelle har gjort den første udgivelse af Magic the Gathering-kort færdig, betyder det ikke, han er færdig med at samle. Langt fra. Nu er han begyndt at samle på kortene fra den anden udgivelse, der blev udgivet i 90’erne med navnet ’Beta’.

"Der er mange huller i mappen endnu. Det kommer til at tage en del tid."

Det vil dog ikke kun tage meget tid at skaffe Magic-kortene fra ’Beta’-udgivelsen. Pelle vurderer, at det vil koste ham mere end en million kroner at udfylde hullerne i mappen og færdiggøre ’Beta’-samlingen.

ANNONCE
Pelle samler Magic-kort
Del

Seneste nyt

Annonce