Connery

Alt der glitrer er ikke guld, og alt der er brunt er ikke lort - AGK er konkurs

Så gik den ikke længere for luftkastelet AG København. Den længe ventede konkurs er en realitet, og det er derfor passende at knytte en kommentar til projektet.

Logoet der skulle blive et ikon for dansk sport. - Alt der glitrer er ikke guld, og alt der er brunt er ikke lort - AGK er konkurs Logoet der skulle blive et ikon for dansk sport.

Om AG København

Lad det være sagt, håndbold er absolut ikke undertegnedes største kop te. Men AG Københavns konkurs er jeg nødt til at kommentere på. Derfor vil artiklen ikke handle om håndbold som sådan, men om Kasi-Jesper og hele det galehus han nu har lagt i ruiner. 

ANNONCE
De manglende ærmer, aldrig havde håndbold-Danmark set mage. - Alt der glitrer er ikke guld, og alt der er brunt er ikke lort - AGK er konkurs De manglende ærmer, aldrig havde håndbold-Danmark set mage.

En ny kultur

Foretagendet stod for alt, hvad jeg finder forfærdeligt ved de irriterende, nyrige klubber der ligeledes kendes fra fodbolden. Her tænker jeg især på Chelsea og Manchester City (CSKA London og Al-Manchester), to klubber som alle elsker at hade, og det var da også den skæbne der tilfaldt Kasi-Jespers ærmeløse drenge.

”Købehold” er næsten det værste skældsord der kan sættes på et sportshold. Det var ikke desto mindre hvad AG København var. Og de fik da også udbetaling for de store investeringer, i form af to danske mesterskaber og en tredjeplads i Champions League. Men, for sådan et er der altid, det var en klub uden sjæl, et underholdningsapparat, der godt nok kunne fylde både den gamle idrætspark og Herning-kræmmernes nye stolthed, Jyske Bank Boxen. Folkelighed har klubben aldrig opnået, og som sådan tror jeg ikke der er så mange, såkaldte, fans der vil savne klubben. Dermed var klubben et symbol på en helt anden fankultur, hvor det ikke er kærligheden til klubben der er afgørende, men derimod beundringen af den enkelte spiller.
ANNONCE
Minen siger det hele. - Alt der glitrer er ikke guld, og alt der er brunt er ikke lort - AGK er konkurs Minen siger det hele.

Danskheden blev udfordret

Jeg vil påstå, at der i alle danskere findes en lille arv fra Jantes lov, således at vi elsker at se når det går andre skidt. Jeg følte i hvert fald selv en hvis form for nydelse, da jeg fik nyheden om konkursen. Den nydelse bliver ikke just mindre, af at det går ud over den allerstørste dreng i klassen, ham der har banket alle de andre hele året. Men Kasi-Jesper skiller sig yderligere ud, hans store armbevægelser er næsten udanske, og han overtræder da også alle paragraffer i den føromtalte jantelov.
ANNONCE

En fantast kom til byen

Kasi-Jesper ville gerne være klassens frække dreng, men han er endt med at stå tilbage som en fantast, der slet ikke har skyggen af realitetssans. AG København er det ultimative bevis herpå, men kast blot et blik på Brøndby IF og den tyske håndboldklub, Rhein-Neckar Löwen. Begge steder har Jesper trukket sine engagementer tilbage. Den manglende realitetssans kom især til udtryk i Rhein-Neckar Löwen, hvor Jesper måtte stille sit sommerhus på Mallorca i pant, for at klubben kunne få lov at beholde sin licens i Bundesligaen.
ANNONCE

Nye tider?

Alt i alt var AG København måske et forvarsel på den nye måde at drive sportsforretning på. I så fald vil det skære dybt ind i mit sports-romantiske hjerte, og mine opfattelser af klubfølelse og loyalitet skal måske genovervejes. 

AG København er for mig blevet et symbol på, hvor overfladisk håndboldsporten er. Det, at det så hurtigt kan lade sig gøre at vinde titler og få hele Danmark til at heppe på sig, finder jeg næsten kvalmende.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce