Connery

Alita: Battle Angel (Anmeldelse)

4 ud af 6 stjerner
Alita: Battle Angel - Trailer
Twentieth Century Fox - Alita: Battle Angel (Anmeldelse) Twentieth Century Fox

The Modern Prometheus

Hvad får man når man krydser Terminator med Avatar? Svaret er Alita: Battle Angel. Manuskriptet er skrevet af James Cameron (Titanic, Terminator, Abyss), som oprindeligt planlagde at lave filmen tilbage i midt 90’erne, men skrinlagde den til fordel for Avatar. Siden da har oplægget ligget i en skuffe, indtil Robert Rodriguez (Sin City, Machete, Spy Kids) tilbage i 2009 spurgte Cameron, hvad hans planer var med Battle Angel Alita (som er titlen på Manga tegneserien filmen er baseret på), hvortil Cameron svarede at han nok aldrig ville komme til at lave den film, da han hellere ville koncentrere sig om Avatar universet. Cameron gav derfor Rodriguez carte blanche til at skrive et nyt manuskript, som Cameron gerne ville producere og det er nu blevet til; Alita: Battle Angel.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - Alita: Battle Angel (Anmeldelse) Twentieth Century Fox

Hvem Za-lem?

Handlingen foregår i år 2563, i Iron City, en hektisk storby, der bliver brugt som skraldespand for eliten, der bor i en svævende by over Iron City, kaldet Zalem. Iron Citys borgere drømmer om at blive sendt til Zalem, men kun ganske få opnår denne fornemme status.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - Alita: Battle Angel (Anmeldelse) Twentieth Century Fox

Big Eyes

En dag finder videnskabsmanden Dr. Dyson Ido (Christoph Waltz) en kvindelig cyborg med store øjne. Hendes hukommelse er slettet og hun mangler det meste af kroppen. Dyson sætter hende i stand og kalder hende Alita (Rosa Salazar). Hurtigt viser det sig at Alita gemmer på mange nyttige talenter, en rebelsk karakter og en gådefuld fortid.

ANNONCE
Twentieth Century Fox - Alita: Battle Angel (Anmeldelse) Twentieth Century Fox

Smells like Teen Franchise

Alita: Battle Angel er skabt til et teenage-publikum og fungerer bedst, når den koncentrerer sig om blot at være rendyrket action, bortset fra det er filmen nemlig ren James Cameron genbrug. En dystopisk fremtid, en usandsynlig helt(inde), cyborgs i krig, fæle rumvæsener, drømmen om en bedre tilværelse, etc. Alle ting man finder i Camerons øvrige film, men hvorfor også genopfinde den dybe tallerken? Det skal også lige nævnes at filmen er tænkte son første del af en franchise, så man skal være indstillet på at denne film ikke har nogen egentlig slutning.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 95 %

Teknisk information:

Original titel: Alita: Battle Angel

Land: USA, 2019

Instruktør: Robert Rodriguez

Medv.: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson og Edward Norton

Genre: Sci-Fi/Action/Adventure/Kærlighed

Billedformat: 2.39:1/3D/IMAX

Lyd: Dolby Atmos / Dolby Digital (7.1 Surround)

Spilletid: 122 min

Dansk bio premiere: 14. februar 2019

Distributør: Twentieth Century Fox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce