Connery

Alias

Forestil dig Sam Fisher i netstrømper

4 ud af 6 stjerner
De fleste drengerøve kender Alias-serien fra TV2. Jeg har selv set et par afsnit, men som med så mange andre serier, er det er ikke en serie, som man kan springe ind midt i.

Jeg ser den mest på grund af hende den lækre der er med - Jennifer Garner (bl.a. kendt som Elektra i Daredevil). Spillet er baseret ud fra en tv-serie, men hvor tit har vi set et spil fra en tv-serie få succes? Det eneste, som jeg kan komme på, er "Buffy". Hende på 1.65 m, der dræbte store vampyrer. Det var sådan et spil, som kun var fedt for fansene af tv-serien, og som aldrig ville kunne holde vand i længden. Jeg mener lidt det samme for Alias.

Gameplay

Man spiller som Sydney Bristow, agent for CIA. Jeg vil spare jer for historien i spillet, da den er nøjagtig som filmen, og dermed er den frygteligt indviklet - det er svært at følge med hvis man ikke har fulgt med fra start. Spillets historie foregår i løbet af 2. sæson mellem episode 19 og 20.

Spillet er lidt et syret miks af stealth og action. Vores kære agent Sydney har de fået spækket med en masse lækre måder at bevæge sig på. Denne lækre detalje gør det fedt at snige sig rundt, eller løbe rundt med sin pistol med samme effektivitet. Der er også nogle vilde måder at dræbe de mange fjender som løber rundt.

Hvis man står op af en mur, og der kommer en fjende på den anden side, kan man, når han er ved at være tæt på, gå rundt om hjørnet og lave et hurtigt stille angreb, som dræber ham. Dejlig nemt og ligetil. Der er en masse, og jeg mener masse, andre stealth muligheder. Tjek dem selv ud og se dem. Der er faktisk en del fede.
ANNONCE
Alias
Hvad med øret - er der kræset for lyden?

Der er blevet brugt mange af stemmerne fra det originale skuespillere. Så er stemmerne autentiske. Den eneste som ikke er med er Caplan. At de bruger de originale skuespillere får mange personligheder til at skinne igennem. Dette ses nok kun af Alias fans, men det er stadig fedt at vide de har gjort noget ud af stemmerne.

Når de har gjort så meget ved stemmerne har de sløset lidt med lyden på resten af spillet. Lydeffektter og brug af surround sound er virkelig begrænset. Der er ikke meget at hente her til fantasien. Hvor lyd plejer at få en i humør til virkelig at snige sig hen på den næste fjende i stedet for bare at give ham en kugle i baggrunden, er der ikke samme føling at høre i Alias. For at Alias skal være et ordentligt stealth spil, skal det have god lyd - og den er bare ringe!

Grafikken

Her er der ikke noget nyskabelse overhovedet. Grafikken er der, men den imponerer mig ikke. Udviklerne har ikke formået at udnytte den kraft, som konsollerne nu engang har.

Dog kan jeg godt lide animationerne i spillet. De er flydende og pæne. Desuden har Sydney nogle flotte kampscener.

Bundlinien

Alias minder meget om Buffy. Der er grafikken heller ikke i højsædet og jeg så heller ikke noget banebrydende i det spil. Nu er jeg heller ikke alt for vild med, at alle tv-serier skal laves til spil, så derfor var jeg nok lidt pessimistisk, da jeg prøvede dette spil, men alt er dog ikke dårlig. Der er blevet lagt en del arbejde i Sydney, og det ser vi blandt andet i kampscenerne. De er sjove, og ofte vil man hellere bare gå ud og blive set også tage kampen op imod de fjender som nu engang kommer.

Jeg kan kun anbefale dette spil, hvis du er vild med serien. Ellers vil jeg tro, at det er spild af penge!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce