Connery

Aktiver dine børn med sjov i haven

Vi har alle været børn engang, og kender derfor også til irriterende forældre, der tvinger dig udenfor, når du hellere vil blive inde foran fjernsynet. Dog ved man som voksen, at det både er sundt og vigtigt for børn at blive aktiveret, og komme ud i den friske luft. Alligevel kan det være demotiverende for børn såvel som voksne, at tilbringe sin tid i en kedelig have uden mulighed for leg og kreativitet. Der er mange måder, hvorpå du kan aktivere dine børn i haven. Det handler bare om at have de rette muligheder, så en tur i haven ikke bliver betragtet som en form for straf. Hvis du gør din have børnevenlig med muligheder for sjov og leg, vil dine børn hurtigt skifte fjernsynet ud med en tur udenfor. 

Der er mange muligheder, når det kommer til at gøre din have børnevenlig. Det klassiske legestativ kan dog hurtigt blive kedeligt, og dine børn vil snart vokse fra det. Prøv hellere at tænk kreativt, i løsninger, som ikke er for aldersbestemte. Den rette gynge, trampolin, eller træhytte kan skabe glæde hos du og dine børn i mange år. 

Hop højt med en nedgravet trampolin

Havetrampolinen har til alle tider været populær. Dog optager mange havetrampoliner meget plads, og pynter ikke ligefrem i haven. Løsningen på dette kan være en havetrampolin in ground - altså en nedgravet trampolin. Dette lyder måske besværligt og omstændigt, men en nedgravet trampolin har mange fordele. Først og fremmest optager den ikke lige så meget plads, som en ikke nedgravet trampolin, og den ødelægger dermed heller ikke udsynet i jeres have. En anden åbenlys fordel er, at man ikke behøver sikkerhedsnet til en nedgravet trampolin. Med en nedgravet trampolin undgår man de sikkerhedsrisici, som der er ved en normal havetrampolin. Dine børn vil trygt kunne hoppe på trampolinen i haven, uden at skulle være under opsyn af en voksen. En anden fordel er, at du slipper for at flytte rundt på trampolinen, så græsset ikke bliver beskadiget. Trampolinen forbliver det samme sted hele tiden, uden at tage opmærksomheden og udsynet fra resten af haven. 

Lad børnene hjælpe til

Det kan være en klar fordel at lade dine børn hjælpe til, når du går i kamp med at gøre din have med børnevenlig. Prøv at spørg dem til råds om, hvad de ville synes kunne gøre haven til et sjovt sted at lege. Selvfølgelig skal projekterne være realistiske, så det ikke ender ud i et kæmpe projekt, som børnene hurtigt mister interesse for, men det kan alligevel være en fordel at have inddraget børnene fra start af. Hvis du giver dine børn lov til at hjælpe til med et mindre byggeprojekt, eller med at plante blomster i haven, vil de få en større forståelse og ejerfornemmelse over det færdige projekt i haven. Eksempelvis kan et alternativ til det klassiske legehus være en udendørs hule. Dette kræver knap så meget arbejde, og kan nemmere fjernes, når dit barn vokser fra det. Du kan finde massere af inspiration på nettet, så din have kan blive børnevenlig og sjov. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt