Connery

Aksel.nu: Sådan sælger du nemmest din bil dyrest

En smartere måde at sælge sin bil på!

Denne artikel præsenteres i samarbejde med Aksel.nu

At sælge sin bil kan ofte være en langtrukken og stressende proces, fyldt med bøvl og skuffelser. Hvis du har prøvet at navigere gennem junglen af privatbilssalg, så kender du sikkert til de mange udfordringer. Heldigvis er der nu en løsning, der lover at gøre bilsalget nemt, hurtigt og profitabelt. Aksel.nu er en dansk virksomhed, der tilbyder en smart og innovativ tilgang til bilsalg, og vi har prøvet det af.

En win/win-løsning?

For tiden er jeg på udkig efter en anden bil, hvilket har sendt mig på timelange søgninger på Bilbasen, DBA, Facebook Marketplace og flere brugtvognssites. Her begyndte jeg pludselig at observere, at nogle af de bedst prissatte biler dukkede op forskellige steder i landet fra den samme sælger: Aksel.nu.

Det gjorde mig ret nysgerrig, og efter at have undersøgt nærmere, gik det op for mig, at vi her har at gøre med et online formidlingshus, der håndterer næsten alt arbejdet med salget af bilen, mens bilen selv har stået til rådighed for mig gennem salgsprocessen. Og det er et win/win, set i lyset af de udfordringer og smertepunkter, som jeg ellers har oplevet ved privatsalg

Nu er vi gået i samarbejde med dem om at teste deres platform, så både du og jeg kan blive klogere på, hvordan man kan gøre bilsalg både nemt og økonomisk fordelagtigt.

Her er Aksel.nu

Aksel.nu er en dansk virksomhed, der startede op i 2023 og for alvor er ved at have vind i sejlene. Grundtanken er simpel: Det skal være let at sælge sin bil.

Aksel.nu har set et hul i markedet og har taget en online tilgang til en del af det arbejde, som de traditionelle fysiske kommissionssælgere laver. Det betyder, at man kører på en no cure, no pay-model, hvor man efter at have afleveret informationer om sin bil, lader

Aksel.nu stå for hele salgsprocessen, frem til det punkt, hvor man kan se pengene for salget på sin konto, for så at aflevere nøglen til køberen.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men det er sandt. Aksel.nu tager et fast performance fee, som lyder på 3.900 kroner for biler under 75.000 kroner og 7.500 kroner for biler til en salgspris over 75.000 kroner. Dette betyder, at en bil til 75.000 kroner koster et fee på 10%, mens en bil til 150.000 reducerer omkostningen til 5%, og at en salgspris på 300.000 bringer Aksels cut ned på 2,5% - og sådan fortsætter det.

Aksel.nu estimerer, at de næsten uden undtagelse kan garantere en sælger at stå med flere rede penge i hånden, end hvis man havde solgt bilen til en underbydende forhandler. Det er her, hvor Aksel.nu virkelig skiller sig ud fra de traditionelle metoder.

ANNONCE
Aksel.nu: Sådan sælger du nemmest din bil dyrest

Så let er det at sælge en bil gennem Aksel.nu

Salget gennem Aksel.nu er nemt - men det kræver stadig en smule af dig. Det er minimal effort for maksimal output.

1. Prisberegning:

Hele processen starter, når man sparker sin nummerplade (bil) igennem Aksels prisberegner. Herfra vender Aksel tilbage med et estimat baseret på andre handelspriser i markedet.

2. Beskrivelse og billeder:

Du udfylder herefter en grundig og detaljeret beskrivelse af bilen og skyder en række fotos (fra de helt rigtige vinkler, takket være en guide fra Aksel.nu).

3. Fastlæggelse af udbudspris:

Når udbudsprisen er på plads, oplyser du Aksel.nu om, hvilke dage og tidspunkter det passer dig at vise bilen frem for potentielle købere, indgår aftale, og så skyder Aksel ellers en salgsannonce ud i markedet.

4. Annonce og markedsføring:

Salgsannoncen optræder på Aksels egen hjemmeside, men det er selvfølgelig gennem salgsportaler som Bilbasen, at der virkelig kommer noget interesse fra køberne. Herfra skal du ikke gøre mere, før du hører fra Aksel-teamet.

Bil = solgt gennem Aksel.nu

Jeg ventede lige præcis en uge, inden jeg fik et opkald fra en af medarbejderne på Aksel, om jeg ville acceptere en salgspris lidt under udbudsprisen. I så fald ville en handel allerede være klar. Alternativt kunne jeg også vælge at afvente, om der kom flere bud.

Jeg valgte at takke ja, og kunne et par dage senere mødes med køberen, som i dette tilfælde var en forhandler. Herfra gennemgik vi hurtigt bilen, skrev en slutseddel på det af Aksel fastlagte beløb... En straksoverførsel senere tjekkede vi bankkontoen, afleverede nøglerne - og solgt var BMW'en!

Nu skrev jeg, at der var 20.000 mere end forhandleren ville give - reelt hedder det 12.500 kroner i hånden, når man fraregner Aksels salær. Jeg kalder det en succes, og nu skal du høre hvorfor.

Hvorfor vælge Aksel.nu?

Skulle jeg selv have håndteret salget, ville jeg have listet bilen til 145.000 for at placere mig i den helt lave ende af det aktuelle udbud af lignende biler. Det ville jeg gøre for at få flest muligt interesserede købere i hus - vel vidende at 99% ville forsøge at handle prisen.

Hvad resultatet ville have givet mig i hånden ved egen indsats, kan jeg af gode grunde ikke spå om - men mit bedste gæt ville være en salgspris måske 5.000 lavere, måske 10.000 lavere, og i hvert fald en syndflod af beskeder og opkald, som jeg skulle have svaret på, døje med købere, som aldrig dukkede op, og en masse andre irriterende og tidsslugende situationer.

Kunne jeg have fået samme resultat hos en fysisk kommissionssælger? Ja, muligvis, men så havde jeg ikke haft mulighed for at benytte bilen selv i de 13 dage, der totalt endte med at gå, fra jeg først sendte bilen gennem beregneren på Aksel.nu og pengene tikkede ind på kontoen.

Jeg fik nysgerrigheden stillet: Aksel.nu er helt genialt, og anbefalingen herfra er helt klar: Hvorfor overhovedet sælge på andre måder?

TL;DR: Aksel.nu

Aksel.nu blev etableret i 2023 med et klart mål: At revolutionere den måde, hvorpå vi sælger vores brugte biler. De kombinerer teknologi og kundeservice i verdensklasse for at levere en problemfri oplevelse for danske bilsælgere. Med Aksel.nu kan du sige farvel til de traditionelle udfordringer ved privatsalg og hej til en mere bekvem og indbringende salgsproces

ANNONCE
Del

Seneste nyt