Connery

Akon

Konvicted

1 ud af 6 stjerner
Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam, også bare kaldet Aliaune Thiam, men af alle kendt under den meget kortere version Akon.
Akon
Akon er født i St. Louis, i det sydlige U.S.A., men efter kort tid flyttede familien til Dakar i Senegal, hvor han voksede op. Hvilket er baggrunden for at Akon taler både, engelsk, fransk og wolof den lokale dialekt. Nu kan man sige at der nok ikke er meget hverken gangster eller ghetto, over Senegal. I hvertfald ikke den slags, som bliver sat på de generelle rap og hip-hop tekster. At Akon så alligevel kan være med, er fordi han allerede vendte tilbage til U.S.A. da han kun var 7 år.

Denne gang var det Jersey City, i staten New Jersey hvor han også afsluttede hans high school. Det var nu ikke jurist studiet der trak i ham bagefter, men derimod den anden side af loven. Han endte da også med at få en fængselsstraf, for bevæbnet røveri og narko relateret kriminalitet. Mens han sad sin tid af, brugte han den fornuftigt nok på sin musik. Allerede som 15 årig indspillede han nemlig, sit første nummer som hed Operations of nature.

Efter endt løsladelse havde han åbenbart lært lektien, og fortsatte med musikken i stedet for røverierne. I sit hjemmestudie, brugte han nu al sin energi på at skabe hans musik. Han indspillede den og sendte til sidst demo tapen til SRC/Universal. det gav pote med det samme, og albummet Trouble fra 2005, blev en realitet. Mest kendt blev han nok for hans hit Lonely, som samtlige tøser fra New York til Nyborg kunne synge med på.

På hans nye album Konvicted, har han heldigvis fralagt sig sit ensomme tuderi, og i stedet for lavet et album med nogle lidt mere habile numre. For at hjælpe til, har han allieret sig med de mere garvede folk fra branchen, såsom Styles P, goe gamle Snoop Dogg og den hvide rap dreng Eminem, som han synger sammen med på nummeret Smack That.

Godt nok går Akon under betegnelsen hip-hop, men jeg vil nærmere kalde det for en gang hip-hop-pop, med et drys reaggae oveni. Det er rap, når den er nemmest og mest letfordøjelig. Jeg må indrømme at jeg faktisk syndes han er bedst på numre som Mama Afrika, der mere eller mindre er et rent reaggae nummer. Så jeg kunne godt tænke mig om Akon på sit næste album, fandt sin indre Ziggy Marley frem, for en god rapper bliver han vist aldrig, heller ikke selvom vennerne gør hvad de kan for at løfte ham op.
 Albummet har enkelte numre som er hørbare, men en klassiker bliver det aldrig.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce