Connery

Ailsa Bay

Nyt whiskybrand fra det skotske lavland

I forbindelse med en tur i Skotland, stiftede jeg bekendskab med en helt ny skotsk whisky. 

Ailsa Bay er helt nyt mærke, der har sine røder i det skotske lavland, helt præcist produceres den på det nyeste destilleri af samme navn, ved William Grant & Sons produktionsfaciliteter i Girvan. Destilleriet er ganske nyt, og ud over navne-brandet produceres der blandt andet fade til Wiliam Grant & Sons øvrige whisky-brands. 

Ailsa Bay Single Malt Scotch Whisky er en unik single malt, der kombinerer den tørre tørverøgede maltsmag med en sødme, der er udvindes fra Hudson Baby Bourbon fade.

ANNONCE
Ailsa Bay

Ailsa Bay destilleriet startede produktionen op i 2007, og tager whiskyproduktionen med til det nye årtusinde med produktionsfaciliteter der kan gøre enhver ingeniør glad i låget. Alle processerne er automatiserede og kan styres ned til promillers præcision fra et centralt kontrolrum der overser de vitale dele af produktionen. Når jeg nu siger at alle processer er automatiserede er det ikke helt rigtigt, for den første Ailsa Bay flaske er nemlig orkestreret af Master Blender Brian Kinsman, der sirligt har formået at begå en meget interessant whisky. 

ANNONCE
Fuldautomatiseret whiskyproduktion - også i de mange kedler. - Ailsa Bay Fuldautomatiseret whiskyproduktion - også i de mange kedler.

En peated whisky, der kendetegnes på en den røgede smag, opleves af mange nye whiskydrikkere som et hårdt første bekendtskab, men den lyse Ailsa Bay har en mere umiddelbar tilgængelighed i balancen mellem den røgede smag og det søde. Den er ikke overvældende brutal, den leverer sit punch med en legende præcision.

Det er en whisky der fungerer godt enten som en dram med et par dråber vand, men som også, modsat mange røgede whisky, fungerer overraskende godt i cocktails. 

ANNONCE
Ailsa Craig - Ailsa Bay Ailsa Craig
Ailsa Bay

Ailsa Bay er en ny whisky der kombinerer de nyeste produktionsteknologier og med skotske whiskytraditioner, og det gennemsyrer ikke blot selve whiskyen, men også flaskens design. Ailsa Bay destilleriet er navngivet efter kystområdet der ligger ud for Girvan. Ude i horisonten ligger der en kæmpestor granitsten, Ailsa Craig. Den store klippeø ligger 16 kilometer ude i horisonten, den tårner op med 330 meter og er 4 kilometer i omkreds. Øen har tidligere været et yndet skjulested for smugleraktivitet mellem Skotland og Irland, men i dag bliver der primært brudt granit til produktionen af curling-sten. 

Området er stilistisk portrætteret på etiketten i kortform, og i korkproppen er der indlagt et stykke blankpoleret lokal granit. Intentionen med det gennemførte emballagedesign, er at forlænge flaskens levetid efter det originale indhold er tømt. Smuk flaske - smuk whisky.

ANNONCE
Ailsa Bay Single Malt Scotch Whisky

Type: Peated single malt, lagret på bourbon-fade

Alkohol: 48,9%

Duft: Frisk trærøg, eg og sød karamel

Smag: Et hurtigt slag af tørv efterfulgt af vanilje og eg. Røg, karamel, æble.

Eftersmag: Let tør og sød.

Pris: 649,- kroner for 70 cl - forhandles hos velassorterede whiskyspecialister

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce