Connery

Age of Empires 3 til PC

Nostalgi og flot real-time strategi, kan det blive bedre?

4 ud af 6 stjerner
Så vender vi tilbage til Empires serien igen efter 6 år og en tur i mytologiens verden med Age of Mythology.

Det har været en stor arv for Ensemble Studios at skulle løfte efter at have fået anerkendt sin seneste udgivelse som en af de mest omfattende og afbalancerede i RTS genrens historie.

Historie
ANNONCE
Age of Empires 3 til PC
I denne udgave tager historien fat i koloniseringen af Amerika. Der er otte stormagter med i spillet, som hver især har deres del at spille i koloniseringen. Som altid er historien taget fra verdenshistorien store militærbegivenheder og de konfrontationer som har været mellem de forskellige parter indblandet.

Historien tager sin start på Malta, hvor de sidste rester af Korstogridderne desperat prøver at forhindre at blive slået ihjel, herefter tager historien fart og følger videre til selve koloniseringen af Amerika hvor alliancer, komplotter og forrædere kommer for dagens lys.

Gameplay

Age of Empires 3 er ligesom sine tidligere spil i serien et strategi/RTS spil, hvis indhold lader dig følge nogle af historiens store militære personligheder. Spillet er delt op i fem tidsperioder som hver især giver adgang til mere avanceret udstyr. Det er derfor ligesom tidligere et spørgsmål om at finde den rigtige balance til at avancere for at få adgang til nyt udstyr uden at gå på kompromis med sit forsvar.
ANNONCE
Age of Empires 3 til PC
Som noget helt nyt får man adgang til sin hjemby fra det land man kommer fra. Denne hjemby kan forsyne en med ressourcer, soldater osv. som opnås ved hjælp af erfaringspoint, disse point optjenes langsomt, men ved at slå fjender ihjel eller få gode forbindelser til de indfødte eller bygge handelsstationer, kan disse point indtjenes hurtigere.

En anden ny ting er at man er i besiddelse af en helt som har sine egne specielle powers. Denne helt kan ikke dø rigtigt. Helten kan bruges til at slå fjender ihjel og jagte skatte som er fordelt rundt omkring på kortet.

De taktiske og strategiske muligheder er ikke så store, når det blandt andet kommer til at vælge militære opstillinger, kan godt bestemme hvilken angrebsstil eller forsvarsstil der skal benyttes, men når man ser i andre spil at netop disse er fuldt integreret virker det lidt underligt at det ikke er i Age of Empires 3. Dette går desværre ud over selve krigsførelsen, som er et meget vigtigt element i spillet, men rettes til dels op igen med de forskellige fordele og ulemper ved alle enheder, som giver en del taktisk dybde i spillet.

Ligesom tidligere skal der indsamles ressourcer til at kunne bygge hær, bygninger og avancere til bedre udstyr, alt dette gøres af ens arbejdere som bruges til at jage dyr, plukke bær, fælde træer og hakke efter guld, sten er ikke længere tilgængelig. Forskellen fra tidligere er, at arbejderne denne gang ikke længere skal returnere med ressourcerne, hvilket er både godt og på samme tid underligt.

Grafik
ANNONCE
Age of Empires 3 til PC
Age of Empires er uden tvivl det flotteste RTS spil lige nu. Spillet sætter nye standarder for grafisk afvikling fra et isometrisk fugleperspektiv. Flotte landskaber lige fra de pæne strande i Caribbean, de frodige skove i Sydamerika, til de store sletter i Nordamerika. Disse landskaber skaber en god stemning, og ikke mindst reflektionerne i vandet som afspejler flot de store og små skibe. Eksplosioner, beskadede bygninger, enheder osv. ser godt ud med pixel shaders, og kan især nydes godt på en toptunet pc.

Lyd

Lydsiden af spillet er ikke det helt store, sammenlignet med f.eks. lydsporet fra Age of Empires 2, dog er lydene som de skal være med brag fra kanoner, et sidste suk fra døende soldater, musik og stemmeskuespil gennem de historiske filmsekvenser.

Multiplayer

Det er tydeligt at Age of Empires 3 er lavet med hensyn til online. Der er online tjenester, clan system og rangliste-system at mænge sig i. Der er dog alligevel ikke meget at komme efter i multiplayer, da der kun er to forskellige spiltyper tilgængelige, nemlig supremacy og deathmatch som faktisk er et og samme da supremacy startes med få ressourcer og derefter gælder det om at opbygge og slå modstanderen og deathmatch startes med mange ressourcer for et hurtigere spil.

Konklusion

Age of Empires 3 er det flotteste RTS spil endnu set. Kendere af Empires serien vil føle sig hjemme her da systemet er meget lig tidligere, hvilket for andre dog kan virke for kliché-agtigt, men det er trods alt et koncept der stadig virker, og med den flotte grafik bliver der pustet nyt liv i det grafiske for RTS spil som ellers ofte halter langt bagefter andre typer spil.

AoE3 officielle hjemmeside

Ensemble Studios
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce