Connery

Ad Astra [Anmeldelse]

In Space, No One Can Hear You Whine.

3 ud af 6 stjerner
Ad Astra - Trailer
20th Century Fox - Ad Astra [Anmeldelse] 20th Century Fox

N.E.R.D.

I en nær fremtid oplever Jorden voldsomme kosmiske strålinger, der stammer fra planeten Neptun. Strålingerne lammer vores elektronik og truer selveste universets fremtid. Derfor kontakter NASA astronauten Roy McBride (Brad Pitt). Han er cool… Rigtig cool! Selv da han er ude for et dødsensfarligt fald fra flere 1000 kilometers højde, når hans puls aldrig over 80, hvilket er den gennemsnitlige hvilepuls for de fleste normale mænd, men Roy er alt andet end normal. Missionen er simpel; Rejs til Neptun, find din far, du ikke har set i 30 år og troede var død, og overbevis ham om at stoppe sit mystiske LIMA projekt.

ANNONCE
20th Century Fox - Ad Astra [Anmeldelse] 20th Century Fox

Roy, I Am Your Father!

Undervejs må Roy dog lige forbi Månen, der er omdannet til ”Jorden 2.0”. Her er fyldt med rumturister, der smæsker sig i Subway sandwiches, AVIS biludlejning, DHL levering, men også knap så venlige rumpirater, der ikke vil have NASA på deres territorium. Så er Mars lidt mere fredeligt, her venter der blot en ubehagelig overraskelse for Roy, der indser missionens alvor.

ANNONCE
20th Century Fox - Ad Astra [Anmeldelse] 20th Century Fox

Mod det uendelige univers!

Ad Astra minder med sine filosofiske spørgsmål og mange introspektive monologer på mange punkter om en Terrence Malick film. Der er en indie vibe over filmen, en minimalisme der klæder en produktion af denne skala. Instruktøren James Gray tager os med på en flot visuel og auditiv rejse, der på samme tid virker både troværdig og bjergtagende. Brad Pitt er også fremragende som den introverte astronaut, men her slutter det desværre også med den positive del af anmeldelsen.

ANNONCE
20th Century Fox - Ad Astra [Anmeldelse] 20th Century Fox

Zero Gravity!

Gray har nemlig udtalt at Ad Astra er et kryds mellem Francis Ford Coppolas Apocalypse Now og Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey. Desværre når Ad Astra ingen af førnævnte titler til sokkeholderne. For, hvor Apocalypse Now, var en foruroligende rejse mod det ukendte, er Ad Astras historien alt for ”lige ud ad landevejen”, uden det mindste twist og, hvor 2001: A Space Odyssey var en eksistentiel, nyskabende, visuelt overdådig rejse ud i en anden dimension, virker Ad Astra mere blot som en smule navlebeskuende, klynkende selvterapi. Det bliver kedeligt i længden og her hjælper det altså ikke med en fancy latinsk titel.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 20%

Teknisk information:

Original titel: Ad Astra

Land: Brasilien/USA/Kina, 2019

Instruktør: James Gray

Medv.: Brad Pitt, Liv Tyler, Ruth Negga, Tommy Lee Jones og Donald Sutherland

Genre: Action/Adventure/Mystery

Billedformat: 2.39:1/2D/IMAX

Lyd: SDDS | Dolby Atmos | DTS (DTS: X)| IMAX 6-Track | Auro 11.1 | Datasat | 12-Track Digital Sound (IMAX version)

Spilletid: 122 min

Dansk bio premiere: 19. september 2019

Distributør: Nordisk Film/20th Century Fox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce