Connery

Abernes Planet: Opgøret (Anmeldelse)

Sidste kapitel i trilogien om Abernes Planet.

4 6 0 16
4 ud af 6 stjerner
Abernes Planet: Opgøret - Trailer
Twentieth Century Fox - Abernes Planet: Opgøret (Anmeldelse) Twentieth Century Fox

Caesars Palace

5 år efter revolutionen, hvor aben Koba fik krigen til atter at bryde ud mellem aberne og menneskene, lever Caesar (Andy Serkis) og hans klan af genetisk udviklede aber stadig i frygt og kamp mod de få overlevende menneskene dybt inde i de Muir-skoven i Californien. En bataljon af amerikanske soldater, ledet af højt respekterede Oberst (Woody Harrelson), sendes ind i skoven, hvor de finder frem til Caesars abepalads og dræber Caesars kone og ældste søn.

Twentieth Century Fox - Abernes Planet: Opgøret (Anmeldelse) Twentieth Century Fox

The Great Wall

Caesar tager derfor på hævntogt sammen med orangutangen Maurice (Karin Konoval) og chimpansen Rocket (Terry Notary) til en millitærbase, der ligger ved grænsen til Canada. Her i det sneklædte landskab møder de aben Bad Ape (Steve Zahn), der leder dem hen til en gammel Zoologiskhave, der er omdannet til arbejdslejer, hvor aberne bruges som slaver til at bygge en gigantisk mur, der skal holde ”immigranterne” ude. (Sound familier?

Twentieth Century Fox - Abernes Planet: Opgøret (Anmeldelse) Twentieth Century Fox

Join The Serkis

Opgøret” er eftersigende den sidste film i rækken af Abernes Planet trilogien og en mere følelsesladet film, end de til foregående. Andy Serkis beviser endnu en gang, på trods af at Caesar og hans øvrige karakterer ofte er computergenerede, at han er en fremragende skuespiller og en Oscar-nomination ville bestemt være på sin plads for hans rørende præstation som Caesar

Twentieth Century Fox - Abernes Planet: Opgøret (Anmeldelse) Twentieth Century Fox

I’ve Got a Woody

Abernes Planet: Opgøret er mere end blot en krigsfilm. Den stiller også filosofiske og etiske spørgsmål, såsom hvordan vi behandler vores medmennesker og andre arter undervejs i historien. Alt i alt er dette sidste kapitel i trilogien en værdig og tilfredstillende afslutning på en af nyere tids mest vellykkede remakes.

Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Teknisk information:
Original titel: War for the Planet of the Apes
Dansk titel: Abernes Planet: Opgøret
USA, 2017
Instruktør: Matt Reeves
Medv.: Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Amiah Miller, Karin Konoval, Toby Kebbell, Terry Notary, og Judy Greer
Genre: Action/Drama/Sci-Fi/Thriller
Billedformat: 2.35:1/2D/3D
Lyd: DTS/Dolby Digital/Dolby Atmos
Spilletid: 140 min
Dansk bio premiere: 13. juli 2017
Distributør: Twentieth Century Fox

Del