Connery

Årets Cool Car Race byder på et kørende kunstværk

Kunstindpakket kunstværk

Det årlige Cool Car Race løber af stablen fra den 25. - 27. maj. 

I og for sig, kan man nemt diskutere, at langt størstedelen af de specielle, vilde og eksotiske biler der deltager i non-profit løbet Cool Car Race, er kunstværker i sig selv, men i år har en af løbets bagmænd, valgt at køre dobbetl op på kunsten. 

Det er nemlig Coolshop-grundlægger Jacob Risgaard, der i sit excentriske sind, har valgt at få indpakket en Ferrari California i et kunstværk, skabt af den internationalt anerkendte kunstner Michael B, der til daglig bor i LA. 

"Målet har været at skabe en af verdens mest unikke Ferrarier, og det, der i begyndelsen lignede en vild og urealiserbar idé, er heldigvis endt med at blive til virkelighed. Bilen skal være med til at skabe opmærksomhed omkring løbet, som i år har et mål om at nå op over en million indsamlede kroner. Pengene går direkte videre til børn i Danmark, som af den ene eller anden grund har brug for ekstra støtte og hjælp. Derfor er jeg dybt taknemmelig for, at både Folie.dk og Mikael B har sagt ja til at bidrage til dette utroligt smukke kørende kunstværk," siger Jacob Risgaard.  

Idéen til den helt særlige biludsmykning udsprang af et foredrag med netop Jacob Risgaard, som Jan Edelgaard fra FolieDK deltog i for nogle måneder siden. Han blev inspireret af Jacob Risgaards markedsføring, som i høj grad er båret af evnen til at skabe opmærksomhed uden at bruge reklamekroner. 

Jeg ville gerne lave en helt unik folieindpakning, som ikke er set før. Jeg er meget betaget af Mikael Bs kunstværker og skrev og fortalte ham om idéen. Han vendte hurtigt tilbage og var med på at føre projektet ud i livet, og nu står vi med en bil, som kun findes i ét eneste eksemplar i verden, lyder det fra Jan Edelgaard. 

Også for Mikael B har det været en stor oplevelse at se et ellers todimensionelt kunstværk udfolde sig i 3D på Ferrari Californiaens smukke former.

Det er fantastisk, at jeg kan forene min kunst med et formål, som jeg tror på, og som jeg gerne vil støtte. Jeg har tidligere støttet projekter i samme kategori, så for mig er det en ære at være med til at samle penge ind til velgørenhed, når alle i fællesskab arbejder frivilligt. Ud over det ser jeg frem til, at mit kunstværk forhåbentlig er med til at sikre et historisk stort beløb til børnene, siger Mikael B, der ud over selve bilen også har udsmykket en personligt signeret Ferrari-kølerhjelm med samme motiv, som bortauktioneres under løbet. 

ANNONCE

Om Cool Car Race 2018

Det er CoolUnite-fonden, der fra 2018 administrerer alle de indsamlede penge, og i spidsen for den står håndboldspilleren Daniel Svensson. Tidligere har Cool Car Race-løbet indsamlet penge, der er gået til Danmarks første hospice for børn og unge, til skyggebørn i Danmark, kræftramte børn samt børn, som på andre måder har brug for ekstra støtte i en svær tid. 


Cool Car Race handler ikke om at komme først over målstregen, men derimod om turen, oplevelserne og det at have den rette ånd. Løbet begynder i år i Sverige, for siden at tage turen ned gennem Jylland og videre til Tyskland, hvor løbet slutter. En komplet liste over dette års biler, deltagere og hold kan ses på http://www.coolcarrace.com/drivers-2018.php 

Mikael Bs design, som Jan Edelgaard og Morten Bak-Fredslund har pakket bilen ind i, skal efter løbet udgives som et print, hvor overskuddet går videre til CoolUnite-fonden. 

ANNONCE

Om kunstneren:

Mikael Brandrup (f. 1984, Tuse Næs) bor og arbejder i Los Angeles. Fra 2008 –2013 grundlagde og drev han designbureauet IDentity Provided. I 2013 etablerede han Mikael B Design Inc., der førte til, at han i 2014 flyttede permanent til Los Angeles. Mikael B har udstillet både nationalt og internationalt med hovedvægt på den amerikanske kunstscene, hvor han har skabt adskillige vægmalerier og deltaget i projekter for Art Basel/ SCOPE i Miami. Han samarbejder med og har udført projekter for Google, Nike, American Express, Linkedin, Heineken, Stand up 2 Cancer, m.fl.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce