Connery

Årets bedste spil 2021

På trods af skuffelser og mange udsatte titler, endte 2021 med at være et meget solidt gaming-år!

2021 har været en ægte rutsjebanetur for gamere. På overfladen minder året meget om 2020: Tårnhøje forvetninger, pandemi-relaterede udsættelser, lancering af ufærdige spil. 2021 skulle jo egentlig have været det første fantastiske år for de nye konsoller fra Xbox og PlayStation, men her har en konstante problemer med at kunne følge med efterspørgslen - forårsaget af globale produktions-udfordringer, været en seriøs kæp i hjulet. 

I begyndelsen af 2021 så vi ind i et år, som alt andet lige burde have været helt fantastisk for PlayStation: Gran Turismo 7, Ratchet & Clank Rift Apart, Horizon Forbidden West og God of War Ragnarok, skulle alle have været ude nu, den mindst ventede; Ratchet & Clank, var den eneste der slap igennem.

Alligevel endte 2021 med at være et meget solidt gaming-år, og selvom vi ikke har uddelt nogle topkarakterer til årets titler, der et gennemgående solidt niveau, blandt udgivelserne i toppen af spektret. AAA-scenen har for det meste leveret, og en lang række indie-udgivelser har gjort konkurrencen mellem multimillion-produktionerne og de mere startup-prægede udgivelser mindre. 

Og jo, skuffelser har der også været, the ususal suspects som Call of Duty og Far Cry har leveret gennemsnitlige præstationer, mens EA har mødt en del modstand på udgivelser som tuner ind på multiplayer mentalitet og mikrotransaktioner. Alt imens har Battle Royale-kongerne som Fortnite og Call of Duty: Warzone sejlet mere eller mindre problemfrit gennem året. 

Mens der har været mangel på nye PlayStation 5 og Xbox Series, har PC-gamerne også været udfordret med en stadig konstant udfordring i at fange nye komponenter før crypto-minere, hvilket har givet et skub til særligt indie-scenen, som udgiver mange mindre og nogle ret store oplevelser, som ikke sætter de samme krav til gamerens hardware. 

Blizzard Entertainment har haft et særligt stormfuldt år, der har været præget af tidligere års fejlslag kombineret med et sexisme-sagsanlæg, der har sat både virksomheden og særligt deres tidligere dedikerede fanmiljø på den anden ende: World of Warcraft har blødt spillere til Final Fantasy,  de øvrige titler har mere eller mindre kørt på autopilot - og mens verden afventer Diablo 4, blev Diablo 2: Resurrected lanceret som en fornuftig remaster, der dog mest af alt mindede Diablo-fans om, at de allerede havde brugt hundredevis af timer på det gamle spil.

Nintendo har sejlet igennem 2021 forholdsvis ubemærket: Metroid Dread var en gennemgående god nyfortolkning af det klassiske Metroid-franchise - og derudover ligger der en række tidligere Nintendo-udgivelser og venter på, at folk får dem trawlet igennem, mens de passer deres daglige tjanser i 2020-superhittet Animal Crossing. 

Rockstar Games udgav et clusterfuck af en remaster af deres GTA-spil, mens GTA V Online har formået at holde liv i nyt indhold til deres dedikerede fanbaser - og så venter vi stadig på den 1000. genudgivelse af spillet, til de nye konsoller.

Status ved udgangen i 2021, er positiv trods alt: Der har nærmest aldrig været bedre at være gamer. PlayStation 5 har vist sin styrke gennem eksklusive titler og især DualSense-controlleren står som Sony-konsollens helt store styrke. I mellemtiden har Xbox opbygget konsoluniversets stærkeste value-for-money tilbud med game-streaming-tjenesten Xbox Game Pass, der med det seneste kvartals udgivelser står stærkere end nogensinde. 

De bedste spil i 2021? Puljen har været bred, og mens der ikke er en åbenlys gennem-fantastisk udgivelse, kommer vi tæt på, med en række af udgivelserne fra 2021

- Her er de bedste spil fra 2021, i Connery.dk edition: 

ANNONCE
Age of Empires IV - Årets bedste spil 2021 Age of Empires IV

5. Age of Empires IV

Age of Empires kom ridende ind på en bølge af nostalgi med forrige remaster-udgivelse af Age of Empires II. Age of Empires IV er mere af det samme, med forbedret grafik og en gennemarbejdet nyfortolkning af væsentlige spilmekanikker. Særligt spillets fabelagtige historiske campaigns træder i karakter som en fantastisk introduktion til spillet - og den seneste AoE-udgivelse står i en stærk position, til at kunne levere strategisk God-view underholdning i mange år frem.

Mere læsning om Age of Empires IV

ANNONCE
Returnal - Housemarque - Årets bedste spil 2021 Returnal - Housemarque

4. Returnal

Housemarque trådte ud af deres vante 2D-rammer med en overraskende udgivelse, der som en eksklusiv titel til PlayStation 5, har fløjet under radaren hos mange. Genspilsværdien er høj, og mashuppet af genre-mashuppet af roguelike og bullet-hell, i fantastisk flotte third-person shooter-rammer, gør spillet til et must-play.

Læs anmeldelsen af Returnal her

ANNONCE
Ratchet & Clank: Rift Apart - Insomniac Games - Årets bedste spil 2021 Ratchet & Clank: Rift Apart - Insomniac Games

3. Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank har en solid fanbase, de søde hovedpersoner med wacky våben og alt for mange fjender, var måske nok et ventet spil af nogle - men den nyeste PS5-eksklusive udgivelse viste sig at være en vanvittig showcase, for hardwaren, og mens gameplayet holder hele vejen igennem, er historien god - uden at være fuldstændig uforglemmelig. I vakuummet af store PlayStation-udgivelser, fik Ratchet & Clank: Rift Apart en utilsigtet mulighed for at shine - og det er et spil der virkelig skinner igennem på underholdningsværdien.

Ratchet & Clank: Rift Apart - Anmeldelse

ANNONCE
Halo Infinite - 343 Industries - Årets bedste spil 2021 Halo Infinite - 343 Industries

2. Halo Infinite - Campaign

Halo Infinite har gennem det seneste år været Xbox' største elefant i rummet. Spillet skulle oprindeligt have været lanceret med Xbox Series X i 2020, men blev udskudt, da kvaliteten ikke levede op til forventningerne. Efter en surprise-udgivelse med gratis Halo Infinite-multiplayer i november 2021, viste det sig at spillet var i god fysisk form - og mens Multiplayer-delen hurtigt har fået et par nødvendige quality-of-life opdateringer, har solooplevelsen været et gennemgående herligt bekendtskab. 

Noget så simpelt som en grappling-gun, har gjort Master Chief og hele hans nye semi-åbne univers til en af de mest tilfredsstillende single-player shooter-oplevelser i mange år - og det kommer fra en håndfuld gamere, der aldrig rigtigt har givet pokker for Halo. 

Mere Master Chief!

ANNONCE
Forza Horizon 5 - Playground Games - Årets bedste spil 2021 Forza Horizon 5 - Playground Games

1. Forza Horizon 5 - Årets Spil 2021

Racing-spil er lidt sin egen niche, og Forza-serien har i mange år haft en dedikeret fanskare. Men Forza Horizon 5 rammer alt helt perfekt - spillet kan tweakes på så mange måder, at både racing-fans og folk der aldrig før har set en gaspedal kan få masser af fornøjelse af arkadespillet, der i samme ombæring er et af de flotteste konsolspil nogensinde. Vi havde aldrig i vores vildeste fantasi regnet med, at et racingspil som Forza Horizon skulle kunne hæve sig så markant, at det ville stå som årets mest solide spil: Men det er det, der er sket.

Her er anmeldelsen af Froza Horizon 5

Boblere til finalefeltet: It Takes Two (EA), Metroid Dread (Nintendo), Hitman 3 (IO Interactive) 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce