Connery

ÅOP, løbetid og renters rente? Få styr på de økonomiske begreber

Det er ikke alle, der ved det, men terminologi kan faktisk spille en rolle for, hvorvidt du har succes med økonomien eller ej. Det kræver nemlig et vist kendskab til de økonomiske begreber, hvis du vil opnå en god kommunikation med banken. Her de vigtigste begreber, som du skal kende! 
 
Det er ikke alle, som havde matematik som yndlingsfag i skolen. Det betyder imidlertid ikke, at du slipper for at have med tal at gøre senere i livet. Økonomi indebærer en hel del regnestykker, procenttal og specifikke termer, og hvis du vil have styr på pengene, skal du også have styr på begreberne. 
 

Sæt dig ind i begreberne, før du låner penge 

Hvis du overvejer at optage et lån af den ene eller den anden karakter, er det helt afgørende, at du først og fremmest sætter dig ind i begreberne. I dag er det nemt og hurtigt at ansøge om lån online, og du kan med fordel benytte sammenligningstjenesten hos Matchbanker. Her kan du se långivere og tilbud i forhold til hinanden, og du kan regne ud, hvilken aftale der vil gavne dig bedst muligt. 
 
Det vil sige, det kan du kun, hvis du kender til de økonomiske begreber, som vedrører lån. Kun ved at forstå terminologien kan du nemlig sammenligne de forskellige tal og finde frem til, hvilket tilbud der er billigt og bedst. Derfor sætter vi dig ind i de vigtigste begreber lige nedenfor. 
 

Ydelse og løbetid

 Først og fremmest skal du kende til begreberne, “ydelse” og “løbetid”. Det er disse to faktorer, du bruger til at sætte rammen for dit lån og udregne prisen. I dag foretrækker mange danskere fordelene ved at låne penge på nettet, og her skal ydelse og løbetid indtastes i en online låneberegner. 
 
Ydelse betegner det beløb, du låner, mens løbetid betegner den tid, du har til at betale pengene tilbage i. Det er enormt vigtigt, at du gør dig nogle realistiske overvejelser omkring løbetiden, for hvis du ikke får betalt tilbage til tiden, bliver lånet nemlig dyrere. 
 

Rente og renters rente 

Når du tager et lån, skal du i første omgang være opmærksom på, at lånet koster mere end bare det beløb, du låner. Udbyderen tager først og fremmest penge for lånet i form af renten, som er en bestemt procentdel af det lånte beløb, som du betaler oveni.  
 
Betaler du ikke lånet tilbage indenfor den aftalte tidsramme, kan du desuden få problemer med renters rente. Det vil sige, at du får endnu en rentetilskrivning, som udregnes på baggrund af den oprindelige rente. Nu har du altså to renter, som du skal afdrage på. 
 

ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent)

ÅOP er et andet begreb, det er godt at kende til. Det er kort for de Årlige Omkostninger i Procent, og dette procenttal kan du med fordel benytte på sammenligningstjenesten, når du skal holde tilbud op imod hinanden. Hvis du har to lån med den samme ydelse og løbetid, kan du sammenligne ÅOP og se, hvor de årlige omkostninger er mindst. 
 

Det reelle tilbagebetalingsbeløb 

Det er også rigtig godt at vide, hvad det reelle tilbagebetalingsbeløb er. Det er nemlig et tal, som kan give et godt overblik over lånets samlede pris. Her er der taget højde for ikke bare lånebeløbet, men også de andre omkostninger, lånet indebærer. Det koster altid penge at låne penge, og derfor er det væsentligt at tage højde for det samlede beløb, der skal betales tilbage. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce