Connery

9 bizarre is-varianter der faktisk eksisterer: Klar på pulveriseret elg-gevir eller måske lidt fennikel?

Hvor mange tør du prøve kræfter med?

Hvis du er typen der allerede har turet de danske isforhandlere rundt efter ukonventionelle og specielle iskombinationer som blandt andet sidste års brunsviger-is, er du måske præcis den eventyrlystne type, der er klar til at tage din smagsrejse til udlandet. 

I Litauen er de stukket helt af i løbet af de seneste år og issæsonen i 2021 byder på nogle helt specielle varianter. 

Inspireret af det eksperimentielle, har Litauens turistråd sammensat en liste over de 9 mest bizarre isvarianter i landet - en liste der spænder over ingredienser som elg-gevir, rugbrød og fennikel:

ANNONCE
Is med salte rugbrødsstykker - Restaurant Compensa - 9 bizarre is-varianter der faktisk eksisterer: Klar på pulveriseret elg-gevir eller måske lidt fennikel? Is med salte rugbrødsstykker - Restaurant Compensa

Is med salte rugbrødsstykker - Restaurant Compensa i Palanga har puttet deres livsnøvdvendige rugbrød i en klassisk gelato. Rugbrødsstykkerne er blevet saltede inden de blandes i isen - not a bad idea. 

Agurk og honning-is - Kombinationen af agurk og honning lyder måske som en fancy Michelin-opfindelse, men faktum er, at kombinationen er en klassisk litauisk sammensætning - og så er det let at gå fra den tanken - til at blande det i en is, som kokkene på Labanoras har gjort.

"D?iugas"-ost og tranebær-is - Denne is kombinerer den pikante smag fra Litauens mest populære hårdåst, med de søde og bitre noter fra tranebær. Isen serveres med en muggenost på sprød kiks på restaurant Porto. 

Is med smag af elg-gevir og og sæsonens bær - På restauranten Cordo.22 har man den måske mest opmærksomhedsvækkende og bizarre kombination: Isen laves på røgede bær og pulveriseret elg-gevir - og toppes med lokal malt. 

Frossen yogurt med salat-sorbet og agurker - Her er det en yogurt-dessert, som kokkene på Palaima har taget over i den mindre søde variant. Salat-kombinationen der giver smag i denne sorbet, er baseret på fennikel, romaine-salat, frisk mynte og andre krydderurter. 

Pa?aislis the is - Dene is er lavet på teen fra roserne ved Pazaislis-klostret. Resultatet er en meget floral is, som serveres på restaurant Monte Pacis. 

Linde-blomster med bikage-is - Hvorfor bruge ren honning, når man kan tage den meget voksede bikage i stedet? Det er igen kokkene hos Monte Pacis, der er på spil - Isen er infuseret med smag af blomster fra lindetræet, på en stykke honningkage af inspireret af biernes hjem. 

ANNONCE
Avocado-is med melon-puré - 9 bizarre is-varianter der faktisk eksisterer: Klar på pulveriseret elg-gevir eller måske lidt fennikel? Avocado-is med melon-puré

Avocado-is med melon-puré - Villa-restauranten Misko natos er hjemsted for den fede, nøddeagtige avocado-is, og forsøger at bevise, at frugten kan bruges til andet end ristet toast og guac!

Is med smag af brunet smør - Denne is lyder som en klar vinder. Kokkene på SALA Plateliai Resort blandet en klassisk vaniljeis med brunet smør - resultatet er, at det smeltede smør med det samme krystaliserer, og skaber knasende karamelflager - herligheden servers med karameliserede pærer!

Is-sulten? Hvis turen pludselig går til Litauen, kan du se en officiel liste over Litauens isbutikker og restauranter her

ANNONCE
Del

Seneste nyt