8 japanske madvarer, du nok vil holde dig fra
Velbekomme!
Noget af det bedste ved at rejse til fremmede destinationer er at prøve ny, spændende mad. Men sætter du fod i Japan, er det måske ikke alt, du har lige meget lyst til at prøve. Vi har her samlet 8 madvarer, som du måske lige vil genoverveje, før du sætter tænderne i dem.
Vi starter ud i det søde hjørne med en lille is.. lavet af blæksprutte..
Stadig sulten? Så prøv en senbei, som er en japansk form for riskiks med en ekstra, lille ingredienser: hvepse.
Har du fået smag for insekter? Så skulle du næsten prøve hachinoko; en lækker, lille friturestegt larve.
Er du træt af den typiske kyllingefilet? Så har du muligheden for at tygge lidt på kyllingebrusk i stedet. Change it up a bit, du ved.
Vil du invitere damen ud på sushi? Nej nej, sushi er so last year. Prøv basashi - heste sashimi.
Eller skal det bare være fisk? Så kunne du jo prøve shiokara - fermenterede fiske indvolde.
Mere fisk? Trychirimenjako - massevis af tørrede, små fisk for lidt ekstra knas..
Har intet af ovenstående skræmt dig væk? Så er du nødt til at forsøge dig med Ikizukuri - en blæksprutte, der stadig er i live. Fristet?