Mad

7 måder, du (måske) tilbereder din pasta forkert

En simpel tilberedning kan spoleres af mange fodfejl.

7 måder, du (måske) tilbereder din pasta forkert
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 21. oktober 2017
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede
Galleri billede Galleri billede Galleri billede

Når det kommer til den simple kunst at tilberede spaghetti eller pasta, så kan der oftest være visse elementer, som du gør forkert – uden at vide det!

 

Så vi har kigget lidt nærmere på nogle elementer, som er ret essentielle at undgå, hvis du skal opnå den helt rigtige oplevelse.

 
3047600

1) Undgå at bruge en lille gryde

Pasta skal have godt med arbejdsrum for at blive tilberedt ensformigt. Desuden kan der være meget stivelse i din pasta, som gør, at en lille gryde til en større mængde pasta gør vandet meget ‘klistret’ og forhindrer pastaen i at koge ordentligt.

 

2) Vent til vandet koger

Meget simpelt, men ikke desto mindre utroligt vigtigt.

 

3) Husk rigeligt med salt

Det eneste tidspunkt, hvor du rigtig kan give din pasta smag, er gennem pastavandet. Derfor – ca. 7 g salt til 100 g pasta til 1 liter vand.

3047601

4) Olie skal IKKE i vandet

Denne teknik har ofte været fortolket som den rette måde at undgå, at pastaen klistrer sammen. Det passer ikke. Det resulterer blot i nogle slimede sataner, hvor den efterfølgende sauce i retten ikke kan sætte sig fast. Så længe du bruger rigeligt med vand og en stor nok gryde, så skal pastan nok slippe hinanden.

 

5) Du behøver ikke at røre så meget i din pasta

I forbindelse med det ovenstående punkt så har man ofte en tendens til at røre konstant for at undgå, at pastaen klistrer sammen. Du kan risikere at mose det for meget sammen – du bør blot røre en enkelt gang forsigtigt, når pastaen har fået ca. 30 sekunder i det spilkogende vand.

3047602

6) Pasta skal være al dente

Al dente er selvfølgelig meget varierende alt efter, om du sidder i Danmark eller i Italien, men der skal uanset hvad være et bid i pastaen. Det gør, at når du tilsætter den til saucen eller vice versa, så overtilberedes den ikke – det giver både en bedre tekstur og gør, at du bliver mere mæt af mindre. Win win.

 

7) Skyl IKKE pastaen efter kogningen

Heldigvis er denne tilgang ikke så udbredt længere, hvor man forsøger at få det sidste stivelse væk ved at skylle det. Udover at du selvfølgelig køler pastaen lidt ned, så gør det også, at den lille tilbageværende stivelse fjernes – en stivelse, som skal hjælpe pastaen med at holde fast i saucen.

3047603

Hemmeligheden bag den perfekte andesovs

Læs også: Hemmeligheden bag den perfekte andesovs

Black Week hos Qookware – Kvalitet til skarpe priser!

Læs også: Black Week hos Qookware – Kvalitet til skarpe priser!