Connery

7 kendte kvinder står frem med blå mærker i ny stort anlagt kampagne mod vold

Kampagnen sætter fokus på de mange voldsramte i Danmark

Omkring 300.000 danskere kan i dag følge med, når deres foretrukne influenter i en instagram-story får fiktive tæsk, der forværres for hvert klip. 

Det er her vigtigt at pointere, at kvinderne i kampagnen, ikke er kommet til skade i dette tilfælde, men blot har fået lagt en effektiv speciel effects make-up.

Det er influenter, bloggere og værter Le Gammeltoft, Cana Buttenschøn, Trine Staberg Pedersen, Helsematilde, Sneglcille, Christina Dueholm og Mette Marie Lei Lange, der er ansigterne i antivoldskampangnen 'Sammen mod Vold', for interesseorganisationen Danner. 

"Det ser ud til at de fleste instagram-brugere forstår vigtigheden i at stå Sammen om vold. Ind i mellem kan det være op ad bakke, at få opmærksomhed til sådan et emne, men denne gang er det for vanskeligt bare at se den anden vej. Vi kan se i kommentar-sporet at mange forstår alvoren. Hele budskabet er da også: kend tegnene på vold i parforholdet. Forhåbentlig kan vi få flere til at turde henvende sig til krisecentrenes rådgivningstelefoner, hvis der er noget i deres parforhold, der er i stærk ubalance og med frygt eller trusler. Man kan både være forslået både udenpå og indeni - ingen skal have det, som de kvinder vi ser i kampagnen", siger Mette Marie Yde, leder af Kommunikation og Viden i Danner.

ANNONCE

Det er vigtigt, at vi alle hjælper med at få brudt tabu om vold. Jeg har flere kvinder i min omgangskreds, der har været på krisecenter på grund af psykisk vold, så jeg synes det er tæt på, siger Le Gammeltoft, der er DJ, radiovært og medejer af Heartbeats.

Hun tilføjer om oplevelsen med makeuppen og optagelserne:

– Jeg fik flere gange kuldegysninger og ondt i maven. Alvoren hang tungt over os, og vi talte om, hvad der ville ske, hvis vi gik ud på gaden med makeuppen på: Ville folk reagere eller kigge den anden vej?

Le Gammeltoft suppleres af Trine Staberg Petersen, uddannet sygeplejerske og fuldtids-blogger og Instagrammer:

– Jeg har arbejdet med patientrettigheder i 15 år, og det føltes rart at være tilbage i en verden, hvor empati er nøgleordet. Men jeg stod foran kameraet med falske mærker efter slag, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, der er i Danner-huset bor kvinder, som har oplevet ægte mærker efter slag.

ANNONCE
Fakta om vold mod kvinder

38.000 kvinder udsættes for fysisk partnervold hvert år. Tallet for mænd er 19.000 (SDU)

Ca. 72.000 kvinder udsættes for psykisk partnervold hvert år. Tallet for mænd er ca. 22.000 (VIVE)

Symptomer hos voldsudsatte er bl.a.:

  • Mavepine
  • Hårtab
  • Søvnløshed
  • Små fostre hos gravide
  • Forringet forældreevne
  • Nedsat arbejdsevne
  • Depression
  • Angst

Knap 1700 kvinder – og lige så mange børn - bor hvert år på krisecenter pga. partnervold.

44 pct. af kvinder på krisecenter har PTSD-symptomer og har på et tidspunkt frygtet for deres eget liv eller en person tæt på dem, fx deres barns liv.

Børn, der vokser op med vold i hjemmet, er dobbeltramte. De er både vidner til volden og selv udsatte for vold.

ANNONCE

Kampagnen kan kun ses i sin helhed på Instagram www.instagram.dk/danner.dk - klik på de pinnede nyheder på profilen

Se mere på kampagnesitet www.danner.dk/stopvold

Del
Om forfatteren
 Mikkel M. Vermeulen Mikkel M. Vermeulen

Følg på:
Facebook
Instagram

Hvis du læser dette, skal du bare vide at jeg sætter mega pris på din støtte. Jeg har knoklet uafbrudt på at videreudvikle Connerys univers de sidste 6 år, og jeg lover at det kun bliver bedre. 

Altid frisk på en øl og en god historie. 

Kontakt: mmv@connery.dk

 

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt