Connery

58-årige Per har Danmarks største privatsamling af Nimbus-motorcykler og merchandise

Klassikere i garagen.

Per Alleslev fra Odense har rendyrket kærlighed til motorcykler.

Mere specifikt mærket Nimbus.

Faktisk er 58-årige Per indehaver af Danmarks største privatsamling af Nimbus, hvilket tydeligt kan ses på hans garage og kælder, der er proppet til randen med Nimbus-dingenoter i alle former og størrelser.

Ifølge Per har han 95 % af alle Nimbus-objekter, som man har kendskab til. Kælderen, hvor han opbevarer størstedelen af samlingen, omtaler han som sit museum, som du her kan få et eksklusivt indblik i, når Per slår dørene op til sit hjem. Det skriver DBA Guide.

Selve kærligheden til Nimbus startede med, at hans mor ikke var glad for, at han skulle have en motorcykel som 19-årig - det eneste mærke, hun ville gå med til, var Nimbus, og Per så chancen.

Og det blev til en livslang kærlighed.

Samlingen er dog ikke kun motorcykler - men ALT med Nimbus. Pers samling består af alt fra brochurer, legetøjsmodeller, skilte, nummerplader, motorcykler og meget mere.

Prisen på samleobjekterne spænder fra 20 kroner til 70.000 kroner per objekt og med 95 procent af alle Nimbus-objekter, er samlingen ikke så lidt værd.

Tilbage i 1983 begyndte Per at finde og opkøbe Nimbus-objekter gennem DBA, der dengang var en fysisk avis.

Med avisen i hånden og nummeroplysningen i røret fandt Per frem til hvem, der havde en Nimbus til salg.

"Så kørte man bare derhen og ventede til, der var lys, og så ringede man på døren. Det gjorde jeg dengang, og så fik man en Nimbus for 3.000 kroner", fortæller Per.

Se lidt af samlingen herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce