Connery

546 milliarder kroner - så meget vurderes markedet for læder-alternativer at ramme i 2025

To ud af tre forbrugere ser et mærkes miljøpolitik som en væsentlig faktor, når der købes luksusprodukter

En rapport som Volvo Cars har fået udarbejdet af The Future Laboratory peger i retning af, hvordan forbrugerne reelt har det med bæredygtigheden i deres anskaffelser. Rapporten er udarbejdet med fokus på luksusprodukter, og altså ikke hverdagsfornødenheder - men tegner et billede af, hvor stor efterspørgslen på på bæredygtighed egentlig vejer i de større købsbeslutninger. 

I rapporten 'The Rise of Conscious Design'*, konkluderes der, at to ud af tre personer "betragter et mærkes miljøpolitik som en væsentlig faktor, når de køber luksusprodukter viser en ny undersøgelse." - de samme forbrugere vil gerne se CO2-mærkning på produkter, som et konkret pejlemærke for miljøpåvirkningen. 

Udledningerne er selvfølgelig vand på Volvos mølle - Bilmærket sigter efter kun at kunne udbyde fuldelektriske biler - og uden læder, når de når 2030. 

Rapporten understreger, at der er ved at ske et skift i, hvordan folk opfatter prestige i produkter, og at produkter skabt af genbrugte og bæredygtige materialer, vil blive mere eftertragtede i de kommende år. 

Disse bevægelser mod bæredygtighed, er med til at skabe innovation og driver en stor sending af nye produktionsmetoder og potentielt nye arbejdspladser og virksomheder: 

Den svenske Axfoundation forudser, at der vil være en øget efterspørgsel på 150%, af nye tekstilmaterialer i 2050 - altså alternativer til de mere miljøtunge produkter, der allerede i dag er under kritik. 

Det er selvfølgelig interessant for en fabrikant som Volvo at kigge på, set i lyset af at McKinsey & Co afslører at en tredjedel af CO2-udledningen fra bilproduktioner i 2030, vil komme fra produktionen af materialer. 

Alene på et produkt som læder, er det noget der kan flytte vanvittige pengesummer: Efterspørgslen på alternativer til læder, forventes at ramme et beløb på 63.2 milliarder pund i 2025, og i samme år forventes det globale marked for syntetisk læder at ramme 55.3 milliarder pund. 

Det øgede fokus på bæredygtighed og naturen har fået ekstra momentum, som en afledt effekt af Corona-pandemien og verdens tid med lockdowns - og i rapporten fra The Future Laboratory, ser man det ikke som en forbigående trend, der snart vil vende - i stedet estimerer man, at der er vilde væksteventyr at hente, for virksomheder, innovatorer, enkeltpersoner og samfund, der omfavner og arbejder mod at skabe bæredygtige alternativer, som kan skubbe udviklingen i den rigtige retning. 

*Download rapporten 'The Rise of Conscious Design i PDF-format her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt