Connery

52 Ting at Bruge Tiden til,

når der Ikke er Sport i Fjernsynet

At sætte sit præg. Efterlade et mærke der for altid siger "her var jeg". Mange kalder det et livsværk, men det kan også bare være en signatur. Killroy was here, og nu er han skredet.

Der er noget ved de store sportsbegivenheder, som sætter mig i et helt bestemt humør. Eftertænksom, søgende, som i en dybere form for meditation. Jeg føler mig afklaret, men stadig ufuldendt. Noget mangler.

Midt i mit spekulative humør var det så, min mor ringede og afbrød mig for at fortælle om det sidste nye, der er sket med Thorax-kirurgen (min far omtaler aldrig hendes lillebror som andet end "Thorax-kirurgen", så hvorfor skulle jeg?). Selvom manden er 44 år, er min mor stadig ikke helt sikker på, hun tør overlade ham til sig selv. Han kan jo komme til skade. Og faktisk var han kommet til skade denne gang; var gået i seng med en cigaret og faldet i søvn. Cigaretten havde derefter antændt sengetøjet, og hans 2 uger gamle 10.000-kroners-seng var gået op i flammer. Han var sluppet relativt uskadt fra det, men en ny fare venter allerede; han har fået en kæreste.

Det sidste var min mor Slet Ikke glad for. At den ny kæreste er 15 år yngre, er ikke noget problem; at hun har to børn, er heller ikke noget problem; men at eks-manden er jægersoldat og sover med sit gevær under hovedpuden, kunne min mor godt se problemer i. Jeg er helt klart fortaler for, at min morbror skal være sammen med sin ny kæreste, fordi der er så mange åbenlyse muligheder for at gøre grin med situationen. Altså, kvinden går fra at være sammen med en trænet dræber til at være sammen med en hjertekirurg - hvem kan ikke med det samme komme på 15 mulige vittigheder omkring det emne?

Tilbage til virkeligheden.

Når sporten er slut i fjernsynet, føler jeg et behov for at skabe. Måske er det mindreværd. Måske er det, fordi jeg bliver inspireret. De store sportspræstationer skaber et behov for imitation. Jeg har ikke de samme evner som sportsfolkene, men jeg kan skrive langt bedre, end de kan. Derfor er skrivning min egen sportsgren. Det er her, jeg excellerer, og nu går mit Tour de France igang.

Mit Tour de France har titlen "52 Ting at Bruge Tiden til, når der Ikke er Sport i Fjernsynet". Det er starten på en serie, der hjælper dig med at finde det bedst tænkelige alternativ til at bruge tiden fornuftigt.

1. Finde ud af, hvorfor Anders "Anden" Matthesen besluttede sig for at lade håret gro Nik & Jay-langt og lave en plade med Det Ynkeligste Hip-Hop der Nogensinde er Blevet Udgivet i Danmark.
Der var engang, hvor man kunne respektere Anders Matthesen. Hans humor var både intelligent og bidende. Hans kunstneriske virke dækkede ikke bare stand-up, men bevægede sig også videre til at lave film og spille teater. Med "Terkel i Knibe" og hans rolle som Simon Spies i teaterstykket om rejsemanden, gik han virkelig, Hvor Ingen Mand Før har Været!

Vi taler om ting, der alle er sket i dette århundrede, og han var klar til at blive ophøjet til den meget lille og eksklusive Dansk Underholdnings Pantheon. Hans jul på Vesterbro gjorde slet ikke sagen dårligere. Anders Matthesen havde rent faktisk en mulighed for at blive indlemmet i Pantheon. Han var på det niveau.
ANNONCE
52 Ting at Bruge Tiden til,
Helt oppe på niveau med Eminem, da han til MTV Awards fremførte "The Real Slim Shady", og dusinvis af lookalikes stormede ind i hallen, mens de sang i kor "I'm Slim Shady, yes I'm the real Shady, all you other Slim Shady's are just imitating, so wont the real Shady please stand up, please stand up".
Det var her, Anders "Anden" Matthesen befandt sig i sommer.

Han var nået toppen af sin karriere, og det hele var lige ved at blive for meget. Når folk bliver kendte, og når de bliver rigtig kendte, så begynder andre at ønske, det går dårligt for dem. Det er der intet nyt i. Det spændende ved Anders Matthesen er, at han havde befundet sig deroppe i flere år, da denne plade kom. Det var allerede ved "Terkel i knibe", der kom i 2002, han kom i betragtning til Dansk Underholdnings Pantheon.

Det, der normalt sker, når kunstnere når op i Pantheon-niveau, er, at pressen begynder at behandle dem dårligt, hvorefter kunstnerne giver igen af samme skuffe, og verden bliver aldrig den samme igen. Bjarne Riis er det bedste eksempel på det; Tour de France-vinder i 1996 og to år efter, var han det Mest Jagede Dyr med Dansk Statsborgerskab. Riis fik aldrig det samme forhold til pressen, og selvom det kan være irriterende, bliver man nok nødt til at sætte sig i hans sted og indrømme, at man godt kan forstå det. Hvordan ville du måske have det, hvis du den ene dag bliver hyldet som Den største Danske Sportsmand Nogensinde og kort tid efter får at vide, at ingen gider have noget at gøre med dig i Danmark?

Så der er intet nyt i, at De Kendte bliver hevet ned fra piedestalen, når de nærmer sig Pantheon-status. Det spændede ved "Anden" er, at han selv sørgede for at fjerne piedestalen under sig.

Det kan godt være, han har hygget sig med at lave hip-hop, og det kan godt være, Anders Matthesen siger, at det her album viser ham, som han er, og han er stolt af det, fordi der ikke er nogen, der har prøvet på at gøre ham til noget, han ikke er. Og det kan godt være, han har lavet hip-hop engang, mens han gik i folkeskolen, Men - Hvorfor Så Udgive det på Plade? Hvorfor Skal Vi Alle Lide Under Det?

(hvis nogen kan komme på en fornuftig forklaring, må I meget gerne smide mig en mail)

2. Finde Bebse_23
Hvad blev der af hende? Hun raserede vores forum på connery.dk i små 2 uger, og nu er hun væk. Med sin højrøstede råb-pik-og-skrid-stil var hun det perfekte match til dette site. Men nu er hun væk.

Hendes karriere på connery.dk mindede lidt om en mellemting mellem David Owe på speed og så Toploader med deres november 2001-hit "Dancing in the Moonlight" og totale isolation måneden efter (jeg kunne aldrig helt afgøre med mig selv, om det var Toploader eller Big Brother, der fik mest ud af den mystiske koncert i første årgang, og når jeg tænker over det nu, er jeg stadig i tvivl).

3. Take one for the team
Jeg hader at skulle indrømme det her, men det er nok på tide at "take one for the team". Kæresten har de seneste to uger været vidne til dig henslængt på sofaen med sport kørende i tv, så nu er det på tide at gøre det godt igen. Du bliver nødt til at se nogle af de ting, hun gerne vil se i tv, og du bliver nødt til at se dem sammen med hende, uden at give udtryk for, hvor latterligt, det er.
ANNONCE
52 Ting at Bruge Tiden til,
Når du får lyst til at grine, fordi handlingen simpelthen bliver så svag, så det ikke længere giver nogen mening at kalde det handling, så husk på, at Du Har Set TV i Fjorten Dage. Det er payback time, og Det Er Dig der Betaler Regningen. Betragt det som en investering.

Der kommer til at blive en masse "Will & Grace" og "Sex and the City" for dig de næste uger. Og nu, du er i gang, kan du lige så godt tage forskud på sommerens VM i fodbold og tage endnu et par stykker for holdet.

4. Hvad har vi lært af sagen om Muhammad-tegningerne? 
Det er på tide at se på, hvad vi har lært af sagen om tegningerne, som JP bragte for fem måneder siden. Her er mit bud på 5 Regler Vi Har Lært af Sagen om Muhammad-Tegningerne.

1. Den muslimske boykot af Arla støttede dem på det hjemlige marked
2. Abu Laban er hemmelig agent for Dansk Folkeparti
3. Danmark har fået sin egen Bono
4. Oppositionen mangler sager med væsentligt indhold
5. Den indenrigspolitiske håndtering af integrationen er vigtig for internationale forhold

Den muslimske og den danske boykot af Arla står selvfølgelig ikke i nogen rimelig relation til hinanden, når man ser på koncernens regnskab. Alligevel var det bemærkelsesværdigt, at den hjemlige boykot af Arla, der skyldtes stormejeriets trynen af de små mejerier, helt blev glemt, da den muslimske verden også ville boykotte Arla. Pludselig sluttede alle op om Arla, og det blev forbigået i relativ tavshed, da dommen faldt i sagen mellem Arla og de små mejerier (Arla blev dømt til at betale 5 millioner).

Ingen person har nogensinde gjort bedre reklame for Dansk Folkepartis budskab end Abu Laban. Selv Pia Kjærsgaard i sine bedste forsøg på at argumentere for sine holdninger har aldrig alene kunnet skabe så stor interesse omkring sit budskab, som Abu Laban og Ahmed Akkari har skabt. Med deres optræden i løbet af denne sag, har det ofte virket, som om de har gjort sig stor umage for at bekræfte det meget negative og generaliserende billede af muslimer, som Glistrup, Kjærsgaard og Dansk Folkeparti i mange år med begrænset held har prøvet at male af muslimerne.
Hvis Dansk Folkeparti ikke går frem til næste valg, kan de i hvert fald ikke skyde skylden på imamerne, for de har på deres helt egen specielle måde gjort, hvad de kunne for at hjælpe Dansk Folkeparti.

Efter de intellektuelle, forfatterne, de politiske modstandere og resten af den oppositionelle elite har kritiseret statsministeren for hans håndtering af sagen, meldte en ny stemme sig i koret i tirsdags. Isam Bachiri fra Outlandish følte nu, at han som kunstner af samme støbning som Bono fra U2 skulle gøre sig gældende i den politiske debat og kritisere statsministeren for ikke at have håndteret sagen ordentligt.
Har verden virkelig brug for endnu en pop-sanger, der vil være politiker?
ANNONCE
52 Ting at Bruge Tiden til,
Først var man enig, så uenig. Så blev man lidt enig med regeringen igen, og nu har Socialdemokraterne endelig besluttet sig for at gå i offensiven mod regeringen. De vil have en uvildig undersøgelse af forløbet. Det beviser mere end noget andet i den hjemlige politiske dialog, at Socialdemokraterne mangler en sag at kæmpe for, efter arbejderne er flygtet til Dansk Folkeparti. Når oppositionens bedste bud på at komme til magten går ud på at kritisere regeringen i stedet for at komme med et positivt alternativ, så har mørket virkelig sænket sig over Danmark. Vi går en uhyggelig tid i møde.

Sammenhængen mellem integration og udenrigspolitik har aldrig vist sig tydeligere end i sagen med Muhammad-tegningerne. Det var først, da en gruppe herboende muslimer tog på rundtur i de muslimske lande og klagede deres nød, at sagen for alvor blussede op. Hvis de ikke havde gjort det, ville tegningerne ikke have skabt større problemer end lidt hjemlig debat, der forlængst ville være glemt, når Superligaen begynder igen.

Hvis integrationen havde fungeret effektivt, ville vi have været helt sparet for den krise, der har fyldt så meget i den danske debat de sidste mange måneder.

5. Løse det evige dilemma om kvinder.
Afgøre med sig selv, hvad man helst vil med blondine-studieværten på Voice-TV.

b. Get busy!!!!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce