5 slemme ting fra Kina
I Kina spiser de hunde. Og det der er værre...
Måske er det bare mig der er kræsen. Jeg spiser heller ikke alt fra køledisken i Kvickly. Men nu har jeg lige være i Kina igen. Og det var ikke på Connery's regning. Men alligevel vil jeg dele med læserne, hvad man egentlig spiser derude i verdens folkerigeste nation.
I Danmark (og resten af den vestlige, eller civiliserede, verden) er de mest gængse animalske fødevarer oksekød, svinekød, kylling, lam, kalkun, and og måske i de mere eksotiske tilfælde måske hjort eller vagtel. Det kinesiske spektrum er meget bredere. De fleste kender det her med at "I Kina spiser de hunde", som blev udødeliggjort i Lasse Spang Olsen's film af samme navn. Og hunde spiser de.
En af de vanvittige ting de spiser i Kina, og som oftest er det dyreste på menukortet, er fuglereder. Og ja, det er rigtige fuglereder, lavet af gylpet fra små, arbejdsomme svaler. Det betragtes som en delikatesse på linje med foie gras i Frankrig.
Her er opskriften, hvis du selv har nogle irriterende svaler på din matrikel, som du har lyst til at hævne dig på!
Men spiste du så nogle af alle de dyr, tænker du måske så? Og svaret er nej. Og så alligevel spiste jeg lidt påfugl...