Connery

5. sæson af Peaky Blinders får dansk premiere 5. september

Smøger, whisky-sjusser og bandekrig!

Da traileren for den femte sæson af gangsterserien Peaky Blinders dukkede op i sidste uge, var det til en gruppe af fans, der reagerede med begejstring, efter længere ventetid. Serien, der produceres af engelske BBC, udkommer altid som det første i hjemlandet på den engelske kanal, og derfor er det altid spændende at se, hvor længe der går, inden den dukker op herhjemme - og hvor. 

Men til vores store begejstring, får vi allerede premieren den 5. september, ikke meget mere end en uge efter den britiske tv-premiere. 

Cillian Murphy er tilbage i hovedrollen som bandelederen Tommy Shelby, der har overlevet tonsvis af smøger, et hav af whisky-sjusser og adskillige mordforsøg, mens familiens imperium og indflydelse er vokset langt udover det brutale Birmingham.

ANNONCE
Peaky Blinders S5 Trailer

Femte sæson af Peaky Blinders består af seks afsnit og begynder i 1929 i forbindelse med det store krak på Wall Street. Det får stor betydning for Shelby-familien, som mister alle sine penge. Mange af familiens legitime forretninger falder også fra hinanden og spørgsmålet er, hvordan der nu skal tjenes penge? Måske er der nogle muligheder i det politiske liv? Tommy Shelby er blevet parlamentsmedlem i 30'erne, hvor fascismen spirer, og det bliver spændende at se, hvordan den benhårde Birmingham-gangster reagerer på det?

Optagelserne til den nye sæson af Peaky Blinders begyndte i slutningen af september 2018 og blev færdige i slutningen af januar i år. Foruden Cillian Murphy i rollen som Tommy Shelby vil der blive glædeligt gensyn med Helen McCrory i rollen som tante Polly og Paul Anderson som den hårdtslående og temperamentsfulde bror, Arthur Shelby. Og så kan fans af Hunger Games også se frem til, at Sam Claflin debuterer i serien.

Peaky Blinders så dagens lys for seks år siden og har en meget høj produktionsværdi, hvor der er lagt kapital og kærlighed i at få alting til at se realistisk ud. Kameraarbejde, kostumer og koreografi klapper bare, mens musikken er mægtig med toner fra Nick Cave, Jack White, PJ Harvey, Tom Waits, Arctic Monkeys og Radiohead.

I Danmark får Peaky Blinders eksklusiv premiere på C More den 5. september - og allerede nu kan der varmes op til premieren med de fire første sæsoner af serien, som er tilgængelige hos streamingtjenesten.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce