Connery

5 måder at genbruge dit køkkenaffald på

Slut med at smide grøntsagsskræller og kaffegrums væk!

I køkkenet står vi ofte over for en betydelig mængde affald, fra grøntsagsskræller til kaffegrums, æggeskaller og citrusfrugtskaller. Disse rester, som ofte ender i skraldespanden, rummer dog et uudnyttet potentiale.

Her snakker vi ikke, at du skal til at koge suppe på gamle appelskaller - det er ikke på den måde.

Men der er flere elementer i dit køkkenaffald, som efter at være brugt i køkkenet kan bruges til et nyt formål og derved leve lidt længere i din husholdning.

Vi har fundet fem gode eksempler på, hvordan du kan tænke over dit køkkenaffald en ekstra gang, inden det rygter i komposten!

ANNONCE
5 tricks til at bruge dit køkkenaffald

Grøntsagsskræller til bouillon

 Brug grøntsagsskræller og -skrog (f.eks. fra gulerødder, kartofler, løg) til at lave en hjemmelavet grøntsagsbouillon. Simpelthen kog skrællerne med vand, krydderier og urter for at lave en velsmagende base til supper og saucer. Den kan koges hårdt ind, så du næsten har en omgang flydende bouillon-terninger!

Kaffegrums til rengøring

Brug kaffegrums som en naturlig skrubbe til rengøring af gryder, pander og overflader. Det kan også anvendes som en gødning til planter, da det er rig på næringsstoffer.

Æggeskaller til gødning

Knus tørrede æggeskaller og tilsæt dem til kompost eller haven. Æggeskaller indeholder kalk, som er gavnlig for jorden. Du kan også bruge knuste æggeskaller som et naturligt supplement til at forbedre kalkindholdet i din havejord.

Citrusfrugtskaller

Brug de ydre skaller fra citrusfrugter som citroner, appelsiner og lime til at lave hjemmelavet citruszest - altså den del, der ikke er hvid. Citrusskaller kan også bruges til at infusere smag i eddiker eller lave en frisk duftende citrusrens til rengøring.

Brødskorper til raps

Tør brødskorper i ovnen og blend dem for at lave hjemmelavet brødkrumme, som kan bruges som panering til fisk eller kylling. Du kan også bruge tørrede brødskorper til at lave croutoner eller som en crunchy topping til supper og salater.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce