5 italienske pasta-klassikere du bør kende
Simple og smagfulde pasta-opskrifter fra Italien.
Hvis du mangler inspiration til dit næste pasta- eller spaghetti-fix, så går du aldrig galt i byen, hvis du lader dig forføre af de italienske forskrifter.
Italienske pastaretter er magi på en tallerken.
Ofte er det nogle simple retter, som blot handler om at have de bedste råvarer i hus - med få, men gode råvarer man kan få pastaretter, der smager som englene synger.
Masser af smag, masser af fylde og selvfølgelig al dente.
Herunder får du fem gode bud på opskrifter på pasta fra Italien, som burde være med i den månedlige madplan:
Ragu a la Bolognese
En god bolo er altid et hit - uanset om du er fan af den langtidssimrede kødsovs, eller en hurtig sammenkogning i en travl hverdag. Men skal du rigtig forkæle dig selv, så prøv en italiensk ragu. Vi snakker en simretid på godt og vel 6-8 timer. Men resultatet? Du går aldrig tilbage til en 30-60-minutters bolognese!
Spaghetti Carbonara
Den evige klassiker. Det simple kunstværk. Spaghetti, guanciale, æg og pecorino.
I al sin enkelthed en ret, hvor du koger din pasta al dente, vender det i enten hele æg eller æggeblommer, revet ost og stegt guanciale. Potent, absurd cremet og helt perfekt, hvis du rammer de rigtige temperaturer og spiser den med det samme.
Pasta Arrabiata
'Vred pasta' eller bare en simpel tomatsauce infuseret med chili, som giver en masse varme, styrke og smag til retten - masser af hvidløg, basilikum og svimlende mængder ost!
Cacio e Pepe
Igen er italienerne ude med en uhyre simpel, men velfungerende pastaret - 4 ingredienser, masser af smag. Ristet, knuste peberkorn, smør, ost og pasta. Simpelt, potent og velsmagende. Og så er der ingen, der peger fingre af dig, hvis du lige drysser ekstra ost på toppen eller måske lidt frisk trøffel!
Fettucine al Burro
Pasta og smør - what's not to like? Svimlende mængder smør, svimlende mængder ost og en god velkogt omgang fettucine. That's it. Du kan også kører dansker-tangenten og rykke lidt hvidløg og piskefløde i blandingen, men pas på med at nævne det for italienerne!