Connery

5 gyserspil, der fortjener en filmatisering

Inspiration til næste gyserfilm i biffen!

Videospil har længe været en guldgrube for kreative og intense fortællinger, og gyserspil er ingen undtagelse. Disse spil byder på dybtgående historier, uhyggelige atmosfærer og komplekse karakterer, der ville gøre dem perfekte til en filmatisering. Her er fem gyserspil, der skiller sig ud og fortjener at blive bragt til det store lærred:

F.E.A.R (First Encounter Assault Recon)

Udvikler: Monolith Productions
Udgivelsesår: 2005

Handling: Spillet følger en eliteenhed kaldet First Encounter Assault Recon (F.E.A.R), der er specialiseret i bekæmpelse af paranormale trusler. Spilleren indtager rollen som en ny rekrut i enheden, kendt som "Point Man", der har overmenneskelige reflekser. Spillets primære antagonist er en telepatisk kommandør, Paxton Fettel, som har taget kontrol over en hær af klonsoldater. Efterhånden afsløres en dybere, mere uhyggelig historie centreret omkring en mystisk pige ved navn Alma, der besidder frygtindgydende psykiske kræfter og har en tragisk baggrund.

 

Outlast

Udvikler: Red Barrels
Udgivelsesår: 2013

Handling: Spillet følger den undersøgende journalist Miles Upshur, som bryder ind på Mount Massive Asylum, et fjerntliggende og afsidesliggende psykiatrisk hospital. Her opdager han hurtigt, at der foregår frygtelige og voldelige eksperimenter på patienterne. Uden evne til at kæmpe må Miles snige sig rundt, skjule sig og dokumentere de grusomme begivenheder med sit videokamera. Spillet indeholder intense jagtscener, hvor spilleren konstant er på flugt fra livsfarlige fjender.

 

The Forest

Udvikler: Endnight Games
Udgivelsesår: 2014

Handling: Spillet starter med, at spilleren, som er en far, Eric LeBlanc, styrter ned med et fly på en mystisk ø sammen med sin søn, Timmy. Efter flystyrtet bliver Timmy bortført af en ukendt figur, og Eric må overleve i vildmarken, mens han forsøger at finde sin søn. Øen er beboet af kannibalistiske mutanter og bizarre væsener, der udgør en konstant trussel. Spilleren skal bygge ly, finde mad og udstyr og afdække hemmelighederne bag øens mystiske beboere og deres oprindelse.

 

Amnesia: The Dark Descent

Udvikler: Frictional Games
Udgivelsesår: 2010

Handling: Spillet foregår i 1839 og følger Daniel, som vågner op i et mørkt og dystert slot uden nogen erindring om, hvem han er, eller hvordan han er kommet der. Han finder breve fra sit tidligere jeg, der forklarer, at han med vilje har fjernet sine egne minder for at undgå galskab. Han får at vide, at han skal dræbe baron Alexander, ejeren af slottet. Undervejs afdækker Daniel rædselsvækkende hemmeligheder om Alexander og om de eksperimenter, der foregår i slottet, mens han jages af frygtindgydende monstre og forsøger at bevare sin forstand.

 

The Evil Within

Udvikler: Tango Gameworks
Udgivelsesår: 2014

Handling: Spillet følger kriminaldetektiven Sebastian Castellanos, som bliver kaldt ud til et uhyggeligt massemord på et mentalsygehus. Her bliver han trukket ind i en surrealistisk og forvrænget verden fyldt med mareridtsagtige væsener og dødbringende fælder. Sebastian må navigere gennem denne rædselsverden, hvor virkeligheden og illusion smelter sammen, for at finde en vej ud og opdage sandheden bag det mystiske og onde væsen, Ruvik, der kontrollerer denne verden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt