Connery

5 gode ting fra Tyskland

Vi hader tyskerne. Eller gør vi?

5 gode ting fra Tyskland

Vores storebroder i syd har haft et blakket ry i historien. Ikke nok med at vi har tabt krige til dem, men de står også tidligt op om morgenen og lægger deres håndklæder på alle liggestolene ved poolen, når vi er på ferie. De gradbøjer deres verber på en måde, så det er umuligt at mestre deres sprog, og så spiser de utroligt meget kål.

Vi gav det et skud og det er det lykkedes os at finde 5 ting, som vi beundrer prøjserne for:

ANNONCE
5 gode ting fra Tyskland

1. Tysk øl

Tyskerne er et af de mest ølelskende og øldrikkende folkefærd i verden. Forståeligt nok, for de laver fremragende øl. Både den klassiske pilsnertype, men også weissbier, eller hvedeøl, mestrer de tyske brygmestre.

En af hemmelighederne er en næsten 500 år gammel lov, renhedsloven (Reinheitsgebot), der fastslår at øl skal brygges uden tilsætningsstoffer. Kun vand, malt, gær og humle var tilladt i tysk ølproduktion.

EU-regler har dog tilladt at tyskerne må fifle med deres gamle opskrifter. Men for det meste holder de sig til de gamle regler. Tyskerne har også verdens ældste bryggeri, det 971 år gamle Weihenstephan
ANNONCE
5 gode ting fra Tyskland

2. Tyske biler


BMW, Porsche, Audi og Mercedes er blandt de ypperste bilmærker. De fleste drengerøve har på et eller andet tidspunkt fantaseret om at drøne rundt i en Porsche 911, men for de fleste er det måske kun blevet til et af de mere jordnære og tilgængelige bilmærker som Volkswagen, Opel.... eller Trabant?
ANNONCE

3. Autobahn


I Danmark må man køre 130 km/t på motorvejen. Fint nok. Men med mindre man synes det er fedt at have en Kia Picanto, så vil man jo gerne prøve at pløje sømmet i bund uden at risikere at få et kørekort, der er klippet helt i stykker!

Tyskerne har som et af de få lande i verden fri hastighed på store dele af deres motorvejsnet. Det kan man jo passende benytte sig af, når man alligevel er i Tyskland for at fylde bagagerummet med tre kassser Royal for 149,95.
ANNONCE

4. Billige varer


Danskerne handler hvert år for ti milliarder kroner syd for grænsen. Det gør vi især fordi øl, sprut og slik er markant billigere i Flensburg og Puttgarten. Og er der noget vi kan lide, så er det billige øl!
5 gode ting fra Tyskland

5. Fodbold


Måske lidt en overraskelse for nogen, men tyskerne har en af de mest beundringsværdige fodboldkulturer i verden. Ingen fodboldliga formår at fylde stadions som tyskerne, der er langt foran englænderne og spanierne, der tager de næste pladser.

Selvom englænderne, tyrkerne og argentinerne måske har en mere intens og indædt fankultur, så har tyskerne kultklubben 1. FC St. Pauli og den både elskede og hadede klub Bayern München.
ANNONCE
Nu kan du være kreativ : Find 5 ting som stinker ved Tyskland?
Del

Seneste nyt

Annonce