5 gadgets til den let-rejsende
Rejs med god stil og godt grej.
Jeg rejser ret meget i forbindelse med arbejdet. Mest mellem Aalborg og København på grund af møder. Men også en del små svipture til udlandet.
Det betyder også at jeg flyver meget, og efterhånden har fundet ud af, at der er ret meget grej, der kan gøre rejsen lettere. For det første rejser jeg kun ud med bagage, som jeg kan have med i flyet. Når man EN gang har mistet en kuffert, der ikke nødvendigvis skulle have været tjekket ind i lasten, holder man godt fast i at flyve med kabine-bagage.
Jeg er også altid opmærksom på at have grej med til at kunne oplade min livsnødvendige smartphone - og mit andet grej. Her kommer der fem stykker udstyr, der gør rejsen lettere og federe for ALLE.
Smart kuffert
Markedet for smart-kufferter er i eksplosiv vækst. I første omgang dukkede der en masse små Kickstarter-projekter op, med ukendte kufferter. Problemet her, er bare at man ikke rigtig kender kvaliteten. Men i takt med at de mere kendte kuffert-mærker er kommet på banen, begynder det at ligne noget.
Delsey har en smart-kuffert-serie der hedder Pluggage. Pluggage kufferterne er pænt seje.
De har:
- Lås med fingeraftrykssensor
- Indbygget, aftagelig GPS-tracker
- Indbygget digital-vægt i håndtaget - og et display der altid viser vægten på din kuffert. (Ingen ekstrabetaling for overvægt)
- USB-port til tilslutning af powerbank og nem opladning (Du tilslutter blot din egen powerbank i kuffertens inderlomme.
- Bluetooth-tracker med indbygget fanfare, der spiller, hvis du skal genkende den på transportbåndet.
Prisen for en 55cm kuffert, lyder på godt 5.500 kroner. Læs mere her.
Den uventede shoppingtur
Fra tid til anden støder man på nogle sager på sin rejse, der bare ikke er til at leve uden. Men så tænker man: Pokkers også - jeg har jo ikke mere plads i min kuffert.
Her kommer Björn Borg på banen med en belejlig løsning. Mange flybilletter lader dig tage et ekstra stykke håndbagage med ombord, enten inklusive i din billet, eller til en begrænset merpris.
Björn Borg Roller bag: En enkel designet, men smart taske i duffelbag model, der i stedet for canvas er lavet tyndt nylon, der gør den let at have med og nem at rulle sammen. Tasken kommer i et lille hylster, som den nemt kan rulles ind i igen efter brug, som navnet ‘Roller bag’ antyder.
De støjreducerende earbuds
Jeg ved at mange pendlere sværger til Bose Quiet-Comfort eller andre store, gode headphones. Og det forstår jeg godt. Men hvis du godt kan lide at rejse let og spare på oppakningen, skal du have noget grej med mindre formfaktor. Komplet trådløse earbuds er mega seje, men jeg har et issue med dem: Hvis du har hang til at tabe skidtet ud af ørene, er det altså rart at have et lille kabel i. Bare imellem de to.
B&O Play H5 fra 2016 er ikke blot fede at se på - de har også en pæn batteritid, bluetooth og indbygget støjreducering.
Og så koster lyder dagsprisen på omkring 1700 kroner.
Powerbank
Okay, tillad mig at nørde lidt ud her. I virkeligheden kommer du langt med de fleste powerbanks på omkring 10.000 mAh.
Hvor stor en powerbank må jeg have med på flyet?
Det er et godt spørgsmål. Det kan nemlig gå hen og blive et problem. Og så alligevel ikke.
Luftselskaber sætter deres restriktioner for medbragte litihium-ion batterier (Powerbanks, Smartphones, laptops etc) i Watt-timer (Wh).
Hvis batteriet er mellem 100 og 160 Wh skal du have tilladelse for at bringe det ombord - og er det over 160 Wh, må du ikke medbringe det.
Powerbanks angives typisk med en kapacitet i milli-ampere-timer (mAh).
For at finde Watt-timerne, skal du benytte dig af følgende formel: (mAh)/1000 x (V) = (Wh)
Langt de fleste powerbanks, kører med en nominel spænding på 3.7 volt - men med indtoget af turbo-opladelige batterier, er spænding og strøm stigende. 5 Volt er ikke umuligt at løbe ind i. Derfor kan en 20.000 mAh både være indenfor grænsen og over grænsen.
Hvis ikke du lige magter at sidde og regne på Watt-timer, er 16.000 mAh en god tommelfingerregel. Og nok til 4 fulde opladninger af de vildeste Androids.
Men jeg har fundet en, der har så utroligt meget blærefaktor, at jeg ikke kan lade være med at juble lidt.
Det drejer sig nemlig om denne Iron Man 2 Mark V Suitcase Powerbank på 12.000 mAh.
Det er en officielt licenseret 1:4 replica af Iron-Mans kuffertdragt fra Iron Man 2. Og der er kun 5 4 tilbage på Amazon!
Iron Man 2 Mark V Suitcase Mobile Fuel Power bank - 950 kroner
Måleinstrumentet
Armbåndsuret er ikke så meget en nødvendighed, som det er en lækker ekstra gadget. Skal man gå smart-watch eller klassisk? Hvad med en hybrid? Glem alt om Apple Watch, det er alt for forstyrrende og strømkrævende.
Tag i stedet et kig på svenske Kronaby Sekel.
Uret har et meget klassisk og maskulint udseende. Og funktionslisten er ret vild.
Den kobles op på smartphone via urmagerens egen app - iOS og Android-understøttet.
Herfra har den følgende funktioner:
- Automatisk tidszone.
- Filtrerede notifikationer (Kan indstilles til forskellige vibrationsmønstre)
- Tryk for afvis opkald.
- Always-on skridttæller.
- Alarmfunktion.
- Selvudløser til kamera. (Programmerbar)
- Follow-me home: Et tryk på knappen, lader en person i den anden ende se din lokation - og følge din vej hjem.
- Musikstyring.
- IFTTT-integration.
- Og mere...
Uret holder strøm i 2-3 år på et standard-batteri. Ingen opladning.
Og: Det kommer med urskive i gunmetal eller sølv, og mulighed for en håndfuld forskellige læderremme og stållænker.
Prisen: Sekel Steel 43mm med læderrem: 3.590 kroner
Det var alt for denne omgang. Jeg er sikker på, at der dukker flere gode idéer op, i løbet af mine kommende rejser, så stay tuned for mere. (Eller følge mine rejser på Instagram, hvis du er nysgerrig)
Så mangler jeg bare lige at spørge: Hvad er dine must-have gadgets, når du er på tur?