Magasin
5 bizarre delikatesser på verdenskortet
Hvis du har mod på at presse dine gastronomiske grænser.
'Delikatesse' er et ord, man kan fortolke på mange måder. De fleste vil nok formentlig forbinde det med noget positivt spiseligt – men nogle delikatesser i verden er måske ikke det første, man tænker på, når man hører ordet. Vi har fundet fem ganske bizarre, unikke retter, som findes rundt omkring på verdenskortet.
Fugleredesuppe, Kina
Swift-fuglens rede er bedst kendt som ’Østens kaviar’ – fuglereden er ikke lavet af de normale grene og kviste, men er derimod lavet af fuglens spyt, som gør suppen gummiagtig og slimet. Kan kun høstes 3 gange om året og koster mellem 13.000-65.000 kr. per kilo.
Surströmming, Sverige
Vores skandinaviske naboers berømte sild, som fermenterer over adskillige måneder gennem en ’kontrolleret’ forrådnelsesproces.
Friturestegte taranteller, Cambodja
Oprindeligt en nødvendighed for fattige cambodjanere under det brutale Khmer Rouge-styre, men nu er det en delikatesse at spise en friturestegt edderkrop – med ben, hår og hele pivtøjet!
Balut, Filippinerne
Det mest groteske Kinder-æg nogensinde! Balut er fertiliserede æg, hvor man koger det kort inden, fosteret er klar til at klække – og så spiser man et kyllinge- eller andefoster blot 17 eller 21 dage gammel.
Casu Marzu, Sardinien
Delikatessen, også kaldet ’rådden ost’, er en ost baseret på fåremælk, som indeholder levende maddiker. Osten opbevares ekstremt lang tid over normal holdbarhedsdato i en fermenteringsproces skabt af ostefluernes fordøjelse af osten. Fluernes maddiker spises ofte sammen med osten og kan springe 15 cm op i ansigtet på uvidende gæster.