Magasin

5 bizarre delikatesser på verdenskortet

Hvis du har mod på at presse dine gastronomiske grænser.

5 bizarre delikatesser på verdenskortet
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 4. oktober 2016

'Delikatesse' er et ord, man kan fortolke på mange måder. De fleste vil nok formentlig forbinde det med noget positivt spiseligt – men nogle delikatesser i verden er måske ikke det første, man tænker på, når man hører ordet. Vi har fundet fem ganske bizarre, unikke retter, som findes rundt omkring på verdenskortet. 

2944256

Fugleredesuppe, Kina

Swift-fuglens rede er bedst kendt som ’Østens kaviar’ – fuglereden er ikke lavet af de normale grene og kviste, men er derimod lavet af fuglens spyt, som gør suppen gummiagtig og slimet. Kan kun høstes 3 gange om året og koster mellem 13.000-65.000 kr. per kilo. 

2944257

Surströmming, Sverige

Vores skandinaviske naboers berømte sild, som fermenterer over adskillige måneder gennem en ’kontrolleret’ forrådnelsesproces.

2944258

Friturestegte taranteller, Cambodja

Oprindeligt en nødvendighed for fattige cambodjanere under det brutale Khmer Rouge-styre, men nu er det en delikatesse at spise en friturestegt edderkrop – med ben, hår og hele pivtøjet!

2944259

Balut, Filippinerne

Det mest groteske Kinder-æg nogensinde! Balut er fertiliserede æg, hvor man koger det kort inden, fosteret er klar til at klække – og så spiser man et kyllinge- eller andefoster blot 17 eller 21 dage gammel.

2944260

Casu Marzu, Sardinien

Delikatessen, også kaldet ’rådden ost’, er en ost baseret på fåremælk, som indeholder levende maddiker. Osten opbevares ekstremt lang tid over normal holdbarhedsdato i en fermenteringsproces skabt af ostefluernes fordøjelse af osten. Fluernes maddiker spises ofte sammen med osten og kan springe 15 cm op i ansigtet på uvidende gæster.  

Den legendariske Hemingway-burger

Læs også: Den legendariske Hemingway-burger

Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones

Læs også: Jackass-interview med Steve-O: Sex, drugs and broken bones