Connery

4 fede film

Så er julen reddet!

Teknisk information:

Original titel: Harry Brown/The Twilight Saga: Eclipse/The Joneses/Fantastic Mr. Fox

Produktionsland og år: USA/England, 2009

Instruktør: Daniel Barber/David Slade/Derrick Borte/Wes Anderson

Medv: Michael Caine, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Launter, David Duchovny, Demi Moore, Amber Heard, George Clooney, Merryl Streep, Jason Schwartzman og Bill Murray

Genre. Krimi/Thriller/Action/Drama/Komedie/Animation

Billedformat: 2.35:1/2.35:1/1.85:1/2.35:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS-HD-MA

Længde: 103/124/92/87 min.

Distributør: Nordisk Film/Nordisk Film/SF-Film/SF-Film


ANNONCE

Er du ligesom jeg i panik hver jul over, at du ikke har købt dine julegaver en uge før juleaften og i øvrigt ingen idé har om, hvad du skal købe? Så kommer filmredaktørens (det er så mig) bud på 4 fede film, der dækker hele familiens behov.


ANNONCE
Nordisk Film - 4 fede film Nordisk Film

Til brormand: Harry Brown


Michael Caine spiller den hårdtslående pensionerede marinesoldat Harry Brown, som tager kampen op mod en gadebande, der hærger i hans nabolag. De seneste år er kriminaliteten blevet værre og værre i boligområdet og da Harrys ven bliver myrdet, ser han ingen anden udvej end, at bekæmpe ild med ild. Der uddeles tørre tæsk til uartige drengerøve, når Dirty Harry ruller hånd kanonerne ud.

Man kan ikke påstå, at Michael Caine bliver bedre og bedre, for sandheden er, at han altid har været en fremragende skuespiller (trods hans til tider uheldige film valg). Harry Brown understreger blot at Michael Caine er en af vor tids største skuespillere.

Caines kræftfulde præstation er en blanding af dødbringende handlekræft og følsomhed, som kun ganske få skuespillere kan slippe af sted med. Selvom den handler om en mand i 70’erne er filmen som skabt til drengerøve og dermed perfekt som gave til sin bror.

Udgivelsen indeholder intet ekstra materiale.

ANNONCE
Nordisk Film - 4 fede film Nordisk Film

Til søsteren/kæresten: The Twilight Saga: EclipseBella, Edward og Jakob er atter tilbage og heldigvis, er der kommet lidt mere blod på tanden denne gang. Bella finder sig atter i et dilemma. Seattle hærges nemlig af en række brutale mord begået af en blod og hævntørstig vampyr og Bella er udset, som hendes næste offer.

Hun tvinges derfor til, at vælge imellem kærligheden (til vampyren Edward) og venskabet (med varulven Jakob). Hendes valg kan i værste fald have fatale konsekvenser og gøre ende på våbenhvilen mellem vampyrerne og varulvene. Hvad skal en stakkels lille dødelig emo-pige dog gøre?

ANNONCE
Nordisk Film - 4 fede film Nordisk Film

Eclipse er instrueret af David Slade, der tidligere har stået bag en anden vampyrfilm, nemlig 30 Days of Night. Selvom de to film ikke har meget andet til fælles end vampyrer og ikke skal sammenlignes på nogen måde, så kan man da glædes over, at det er lykkes Slade, at pumpe noget action og suspense ind i denne film, hvilket var tiltrængt oven på den noget tandløse New Moon.

Filmen er udkommet i forskellige udgaver. Bla. en 3-disk udgave fyld med ekstra materiale, der nok skal gøre enhver Twi-hard glad i juledagene. Eclipse er gaven til søsteren eller kæresten.

ANNONCE
SF-Film - 4 fede film SF-Film

Til forældrene: The JonesesFamilien Jones har alt det, du gerne vil have. Den dyre bil, det store fladskærms tv, sex så guderne må sig forbarme og 4 perfekte, perlehvide tandsæt. Men når noget er for godt til at være sandt, så er det, det sikkert også. Familien Jones er nemlig slet ikke nogen rigtig familie. De er en flok sælgere ansat af et bureau, til at lokke naboerne i en luksusfælde, som de slet ikke har råd til.

Filmen svinger mellem komedie og drama, en balance gang, der er svær at få til at lykkes, men der formår instruktøren, takket være et fremragende cast. David Duchovny er som skabt til rollen som Steve ”familiefaderen” der har svært ved at skelne imellem arbejdet og privatlivet. The Joneses er en veloplagt gave idé til forældrene, der i forvejen har alt, for familien Jones skal nok give dem noget nyt at længdes efter.

Udgivelsen indeholder intet ekstra materiale.

ANNONCE
SF-Film - 4 fede film SF-Film
Til børnene: Fantastic Mr. Fox

Den berygtede hønsetyv, ræven Mr Fox (George Clooney) må love sin kone, at lægge den kriminelle livsstil på hylden, da de stifter familie. En gang tyv, altid tyv, så Mr. Fox kan ikke dy sig for, at udtænke et sidste storslået kup, i bedste Olsen banden stil. Men det er ikke nogen ufarlig plan.

Fantastic Mr. Fox er en charmerende old school stop-motion animations film. Historien er skrevet af Roald Dahl (der bl.a. også har skrevet Charlie & The Chocolate Factory) og filmen er instrueret af Wes Anderson. Andersons helt unikke visuelle stil fungerer rigtigt godt i dette univers. Filmen var velfortjent nomineret til en Oscar, men tabte lidt uberettiget til Pixars Up.

Det gode ved Fantastic Mr. Fox er netop, at selvom det en børnefilm, så kan den også godt nydes af voksne. Filmens historie indeholder nemlig flere lag. Trods dens muntre tone, bliver den til tider ret alvorlig. Derfor kan hele familien altså sagtens samles omkring dette fabelagtige eventyr, mens de slår maver oven på alt julemaden.

Ekstra materiale:

-The Cast

-The Look of Fantastic Mr. Fox

-A Beginner’s Guide to Whack-Bat
ANNONCE
Harry Brown - Trailer
The Twilight Saga: Eclipse - Trailer
The Joneses - Trailer
Fantastic Mr. Fox - Trailer
Del

Seneste nyt

Annonce