Connery

32.000 kr.: 18-årige August har netop sat DBAs dyreste sneakers til salg

Hvad vil du helst: Tage en tur til Maldiverne eller købe et par brugte sneakers? For ja, det koster det samme - i hvert fald, hvis du køber 18-årige Augusts sneakers. Find ud af, hvorfor gummiskoene er så hammer dyre, her!

Har du svært ved at begribe, hvorfor man vil betale 10.000, 20.000, ja måske 50.000 kr. for et par sko? Det er du højst sandsynligt ikke alene om.

ANNONCE
August bruger ikke de famøse sneaks til hverdag. De er kun på hans fødder til  særlige begivenheder. Foto ? DBA Guide - 32.000 kr.: 18-årige August har netop sat DBAs dyreste sneakers til salg August bruger ikke de famøse sneaks til hverdag. De er kun på hans fødder til særlige begivenheder. Foto ? DBA Guide

Men 18-årige August Plougheld Lorenzen fra København kan sagtens forstå, hvorfor man vil betale i dyre domme for et par gummisko. For August er sneaks nemlig ikke bare sneaks. Og han har netop sat et par af sine yndlings til salg på DBA.

Et par sneakers, der ultimativt er genbrugssitets dyreste. 3 gange dyrere, end sitets næstdyreste sneakers, jf DBA Guide.

ANNONCE
2016 var første gang, skoen blev udgivet. Foto ? DBA Guide - 32.000 kr.: 18-årige August har netop sat DBAs dyreste sneakers til salg 2016 var første gang, skoen blev udgivet. Foto ? DBA Guide

Så meget koster DBA’s dyreste sneakers

Augusts Air Force 1-sneaker løber med prisen som DBA’s dyreste gummisko. Der findes selvfølgelig mange Air Force 1-sneakers, men netop denne er helt unik. Skoen er nemlig et resultat af et samarbejde mellem Vlone, som er lavet af A$AP Rockey og A$AP Bari, og Nike.

På verdensplan findes der cirka 400 par af netop denne Air Force 1-sneaker. Skoen blev første gang udgivet i 2016. Her blev det første par solgt på eBay til den nette sum af 100.000 US dollars svarende til 680.000 danske kr.

Det er dog ikke den pris, August sælger sine sko for. Sidenhen er skoene nemlig blevet udgivet over flere omgange – men du ville stadig skulle tømme hele sparegrisen, hvis du vil have fingrene i Augusts sneakers. DBA’s dyreste sneakers sælges nemlig for 32.000 kr!

August har på StockX - en hjemmeside, hvor der forhandles brugte mærkevarer - set sneakersne til 150.000 kr., hvorfor August pris virker helt gavmild på trods af det tårnhøje beløb.

ANNONCE

Sådan skaffede August skoene

Det første par af de helt unikke Air Force 1-sneakers blev sat til salg på eBay. Efterfølgende udkom de i begrænset antal i London og New York, hvor du skulle være heldig, hvis du ville have fingrene i de eftertragtede sko. Det krævede nemlig en særlig invitation fra butikken - og sådan en havde August ikke.

August er, som de fleste unge mennesker, en glad bruger af sociale medier. Og det var da også her, han første gang blev præsenteret for den unikke Air Force 1.

- Første gang, jeg så dem, var på et Instagram-post fra butikken, og så vidste jeg bare, at jeg blev nødt til at have dem, fortæller han til DBA Guide.

Butikken, August referer til, befinder sig i Las Vegas. De fleste ville nok være nervøse for, om det er den rigtig størrelse, når man bestiller online, og særligt når skoen er limited edition og vanvittig dyr.

- Men jeg kender Air Force 1 så godt, at jeg vidste, at 43 er min størrelse. Så selvom det er en dyr sko, så turde jeg godt købe dem, fortæller August.

Og sådan fik August altså fat i det eftertragtede sko. 

ANNONCE
Her er skoenes DBA-annonce. Foto: DBA Guide - 32.000 kr.: 18-årige August har netop sat DBAs dyreste sneakers til salg Her er skoenes DBA-annonce. Foto: DBA Guide

August bruger kun skoene, når han er til…

Med et par sneakers så dyre vil de fleste nok ikke turde gå i dem. For ligeså snart de er det mindste brugt, falder de i værdi.

August bruger dog heller ikke de famøse sneaks til hverdag. Det er kun til særlige begivenheder, han vover at beklæde sine fødder med dem.

Sidst August havde dem på var til det såkaldte Sneaker Banquet, som er en begivenhed, der tiltrækker de vildeste sneakers-nørder. Men skulle mene, at der til sådan en begivenhed måtte være andre med sneakers mindst lige så fede som Augusts. Men ifølge ham selv, var han iklædt begivenhedens fedeste gummisko.

ANNONCE
Nike SB Dunk Low Travis Scott Foto: DBA Guide - 32.000 kr.: 18-årige August har netop sat DBAs dyreste sneakers til salg Nike SB Dunk Low Travis Scott Foto: DBA Guide

Her er Augusts yndlings sneakers

Augusts værelse af popfyldt med sneaks i alskens former og farver. De fedeste – og nok også de dyreste – har han udsmykket sit værelse med, så de står til skue for en hver, der træder ind i hans gemakker.

På reolen, der rummer Augusts sneaker-udstilling, findes også hans yndlingssko. Et par Travis Scott-Dunks. Skoene er et samarbejde mellem Nike og den amerikanske rapper, Travis Scott.

Yndlingskoen udkom for cirka en måned siden, men med Augusts sneaker-glade hjerte må de formentlig snart vige fra pladsen som nummer et.

ANNONCE
August har sneaks i alle regnbuens farver. Foto: DBA Guide - 32.000 kr.: 18-årige August har netop sat DBAs dyreste sneakers til salg August har sneaks i alle regnbuens farver. Foto: DBA Guide

Sådan ser resten af samlingen ud

De fleste opbevarer typisk tøj i deres garderobeskab - men ikke August. I det store skab, der går helt op til loftet, er alle Augusts hverdagssko sirligt linet op. Skabet gemmer på både Vans, Off White og Travis Scott-sneakers.

Et stereotypisk teenageværelse flyder med bunker af tøj, skolebøger og er generelt en rigtig rodebutik. August falder dog ikke inden for den kategori – i hvert fald ikke, hvad angår hans sko.
Skoene er nemlig inddelt efter et særligt system. 

ANNONCE
Med i prisen får du også den originale skoæske, som der kun findes 100 styks af. Foto: DBA Guide - 32.000 kr.: 18-årige August har netop sat DBAs dyreste sneakers til salg Med i prisen får du også den originale skoæske, som der kun findes 100 styks af. Foto: DBA Guide

Derfor er skotøjsæsken speciel

Er du ligesom August en rigtig sneaker-nørd, ved du sikkert allerede, at det altså ikke er helt lige meget, hvilken boks, der følger med dine sneakers.

For de uvidende, kan vi oplyse, at der nærmest findes en hel skoæske-religion. Når du køber nye sneakers, giver det sig selv, at skoene ligger i den originale æske, men hvis du videresælger skoene, er de mere værd, hvis den originale boks medfølger.

Hvis du bliver den heldige ejer af DBA’s dyrste sneakers, er det ikke alene den originale boks, der medfølger. Nææhnej, det er nemlig en særlig boks. For selvom der kun findes godt og vel 400 par af skoen, findes der to slags æsker. Og den æske, August har, findes der kun 100 styks af. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt