Connery

30 meters frit fald: Se Volvo smide nye biler frontalt mod jorden

En yderst seværdig kollisionstest

Når man nu alligevel står overfor at skulle kaste 10 biler ned fra 30 meters højde, ved hjælp af en kran, kan man ligeså godt fange det på film! Vi ville gøre det samme. 

Volvo har et legendarisk ry for at lave holdbare biler - I Danmark forstærket af den gode komedieklassiker "I Kina spiser de hunde". Men det er ikke ren mytisk tilskrivning, og Volvo gør øjensynligt stadig en del ud, af at teste holdbarheden af deres biler. 

Volvo har for nyligt udført en ny form for  kollisionstest: "For at simulere de skader, der ses i selv de mest ekstreme kollisionsscenarier".

Denne kollisionstest skal simulere hvad der sker, når en bil rammer en lastbil med høj hastighed. 

For at simulere dette, har Volvo valgt at sende 10 nye biler mod jorden - i frit fald fra en kran, med 30 meters højde.

Se videoen her:

ANNONCE
Volvo i frit fald

"Vi har arbejdet tæt sammen med den svenske redningstjeneste i mange år," udtaler Håkan Gustafson, Seniorforsker hos Volvo Cars’ Traffic Accident Research Team. "Det er fordi vi har ét og samme mål, nemlig at gøre vejene sikre for alle. Vi håber naturligvis ikke, at nogen kommer ud for denne type ulykker, men ikke alle ulykker kan undgås. Det er derfor ekstremt vigtigt, at der findes afprøvede metoder til at redde liv i selv de mest alvorlige ulykkesscenarier".

Alle fund fra sammenstødene og de efterfølgende undersøgelser bliver samlet i en omfattende forskningsrapport. Ambitionen er, at denne rapport vil blive gjort bredt tilgængelig, så redningsarbejdere kan bruge resultaterne i det videre redningsarbejde.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce