Connery

3 Opskrifter der reducerer madspild

Madspild er et voksende problem, der ikke kun belaster vores pengepunge, men også vores klima. Årligt kaster hver dansker 47 kg spiselig mad ud, hvilket koster danskerne 13,5 milliarder kroner årligt, inklusive moms og afgifter. Men hvad hvis du kunne ændre det, spare penge og endda gøre en forskel for miljøet?

Med Kenwood's nye initiativ "Let's Make Food, Better", får du nu muligheden for at gøre netop det. Her kommer tre lækre opskrifter, der hjælper med at reducere madspild.

ANNONCE

Soft Tacos

Soft Tacos er en fantastisk måde at få brugt de rester, du har liggende i køleskabet. Alt fra rester af kød, fisk og grøntsager kan få nyt liv i en soft taco. Ved hjælp af en simpel opskrift på hjemmelavede tortilla-fladbrød, som du enten kan lave i hånden, med en kagerulle eller en pastamaskine, kan du hurtigt og nemt lave et lækkert måltid.

Tilberedningstid: Cirka 55 minutter

Udstyr: Køkkenmaskine (valgfrit), kagerulle, pastamaskine (valgfrit), stegepande

Ingredienser:

370 g glutenfrit mel
275 g gult majsmel
125 ml olie
1 tsk. salt
250 ml varmt vand

Instruktioner:

  • Bland mel, majsmel, olie og salt i en stor skål.
  • Tilsæt varmt vand og bland sammen til en dej.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 20 minutter.
  • Del dejen i 12 lige store stykker og rul hver del til en kugle. Dæk til med viskestykke og sæt til side et øjeblik.
  • Tryk hver kugle flad med fingrene. Du kan også benytte en kagerulle eller en pastamaskine for lettere at forme kuglen til en tynd tortilla.
  • Justér evt. størrelsen ved at skære dem til i den ønskede form.
  • Steg tortillas på en pande i 30 sekunder på hver side - de skal være bløde og ikke sprøde.
  • Fyld med de ønskede ingredienser og middagsrester fra køleskabet og servér dine Soft Tacos.
ANNONCE
Tabbouleh - Foto: Kenwood - 3 Opskrifter der reducerer madspild Tabbouleh - Foto: Kenwood

Tabbouleh

Tabbouleh er en frisk og velsmagende salat, der stammer fra Mellemøsten. Det er en alsidig ret, der kan tilpasses til hvad du har liggende. Basissalaten består af couscous, krydderurter og finthakkede grøntsager, men du kan også tilføje salat, kål eller erstatte bulgur med couscous eller semuljegryn. Det er et sundt og lækkert alternativ, der også passer perfekt til stegte og grillede retter.

Tabbouleh Salat (4-6 personer) - Tilberedningstid: Ca. 15 minutter

Evt. Udstyr: Foodprocessor el minihakker (til at hakke grøntsager)

Ingredienser:

100g bulgur
50 ml varmt vand
140 g frisk persille
15 g friske mynteblade
10g frisk dild
3 tomater
1 agurk
3 forårsløg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Saft af 1 citron
1 tsk. citronskal
1 tsk. flagesalt
1 tsk. peber

Instruktioner:

  • Benyt en si og skyl bulguren et par gange i koldt vand – læs evt. vejledningen som står på pakken. Sæt den færdigkogte bulgur til side og lad den afkøle.
  • Skyl persille, mynte og dild – dup det tørt og hak dem fint.
  • Del agurken på langs og fjern det bløde agurkekød med en ske. Skær agurken i små terninger. (Ved at fjerne den bløde del får man en mere sprød og knasende konsistens.)
  • Skær forårsløg, hvidløg og tomater i små stykker.
  • Tilsæt bulgur, olivenolie, saften af citron og citronskal og vend alle ingredienserne.
  • Smag til med flagesalt og peber.
ANNONCE
Chimichurri - Foto: Kenwood - 3 Opskrifter der reducerer madspild Chimichurri - Foto: Kenwood

Chimichurri

Chimichurri er en skøn argentinsk sauce, som kan bruges både som topping til dine grøntsager eller som tilbehør til fx grillet kød og pølser. Med denne opskrift får du mulighed for at bruge dine middagsrester som grillet kød, kartofler og grøntsager til en lækker frokostret, der er perfekt til sommer- og grillsæsonen.

Chimichurri Sauce Opskrift (2 personer) - Tilberedningstid: Cirka 20 minutter

Ingredienser:

60 ml olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
100 g persille
2 hvidløgsfed
1 rød chili
0,75 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt

Instruktioner:

  • Fjern stilkene og hak persillen fint.
  • Pil og hak hvidløgene fint.
  • Del chilien på langs og fjern chilifrøene, hak derefter chilien fint.
  • Hæld alle ingredienserne i en lille skål og rør dem sammen. Lad dem hvile i 10 minutter.
  • Blend/hak alle ingredienserne til den ønskede konsistens. Du kan gøre det i hånden eller med en minihakker/kværn/stavblender.
  • Fyld baguetten med middagsrester som kød, kartofler, grøntsager og afslut med den hjemmelavede chimichurri sauce og evt. lidt sriracha chilisauce eller mayonnaise.
ANNONCE

At reducere madspild handler ikke kun om at være kreativ med dine rester, men også om at udnytte alle dele af dine råvarer og opbevare din mad korrekt. Kenwood giver dig de værktøjer og opskrifter, du har brug for, til at begynde din rejse mod et mere bæredygtigt køkken.

For mere inspiration, flere opskrifter og gode råd til at reducere madspild, hjælpe klimaet og spare penge, kan du tjekke Kenwood's "Let's Make Food, Better" initiativ - Og så er der selvfølgelig også masser af opskrifter og inspiration på Mandekogebogen.dk - men det vidste du jo godt!

Lad os gøre en forskel - en opskrift ad gangen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce