Mad

29-årige Magnus Brandenburg Carlsen fra Alchemist skal repræsentere Danmark i Young Chef

I kapløbet om Young Chef 2023.

29-årige Magnus Brandenburg Carlsen fra Alchemist skal repræsentere Danmark i Young Chef
Foto: Presse/Warberg Kommunikation
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 13. oktober 2022

Hvem bliver det næste store navn på den gastronomiske scene i både Danmark og udlandet?

For første gang bliver den famøse kokkekonkurrence Young Chef afholdt i Danmark, hvor en række stjernefrø i branchen skal dyste i forskellige discipliner. 

Konkurrencen arrangeres af San Pellegrino for femte gang, og nu skal regionsfinalen for Nordeuropa afholdes, hvor 15 forskellige kokketalenter under 30 år skal dyste – deltagerne kommer fra Norden, De Baltiske Lande, Storbritannien og Holland. 

Der er i alt 15 forskellige regionalfinaler over hele verden fra Canada, USA, Latinamerika, Europa, Kina og Stillehavsområdet – hvor vinderne af hver regionfinale rykker videre til den store konkurrence: World's Best Young Chef 2023.

Den danske deltager er 29-årige Magnus Brandenburg Carlsen, der arbejder på 2-stjernede Restaurant Alchemist – han har tidligere præsteret i konkurrencer og vundet Kartoffelprisen 2020, Årets Østersdessert 2021 samt Den Gyldne Klo 2022 – så han er ung og sulten og klar på gamet:

”Jeg lever lige nu min drøm hver dag, og det tager jeg ikke for givet. Jeg vil gerne være med til at forme gastronomien, sætte mit personlige aftryk og gøre verden til et bedre sted via gastronomien”, siger Magnus Brandenburg Carlsen.

Her kan du se alle finalisterne til den nordeuropæiske finale – Young Chef Nordeuropa.

Hvordan bliver deltagerne bedømt?

Hver deltager i regionsfinalen bliver vurderet på tre parametre:

1) Tekniske evner

Fokus på at finde de bedste ingredienser, kombinerer teknikker og sammensætte smage. 

2) Kreativitet

Fokus på at udforske innovative ideer indenfor gastronomien med en moderne og personlig stil.

3) Personlig Vision

En klar rød tråd i retten, som afspejler et budskab og en stil i gastronomien.

 

1) Young Chef konkurrencen med 15 deltagere, der finder sted hele mandag og tirsdag d. 25. oktober fra kl. 7.

2) Fine Dining Lovers Brain Food Forum, tirsdag 25. oktober 15.00-16.30.

3) Prisoverrækkelse, tirsdag 25. oktober, 19.30-20.00

4) Gallamiddag, tirsdag 25. oktober 20.00-22.30

 

Hvor bliver finalen afholdt?

Hotel- og Restaurantskolen i Valby

 

Kultfilm foretagendet A24 lancerer “Movie Chocolate”

Læs også: Kultfilm foretagendet A24 lancerer “Movie Chocolate”

Kogebogsfokus: “Sauce” af Brian Mark Hansen og Rasmus Palsgård – en dybdegående rejse i saucernes verden

Læs også: Kogebogsfokus: “Sauce” af Brian Mark Hansen og Rasmus Palsgård – en dybdegående rejse i saucernes verden