Connery

2012

Enden er nær! I hvert fald hvis man skal tro Roland Emmerichs nyeste katastrofe film "2012". Han har før ødelagt store dele af jordkloden i "Independence Day" og "The Day After Tomorrow" og nu gør han det altså igen, med denne ultimative katastrofefilm om verdens undergang.

4 ud af 6 stjerner
Sony Pictures - 2012 Sony Pictures

Gigantiske eksplosioner på Solens overflade har fået jordens kerne til at smelte og sat en kædereaktion i gang.

I første omgang betyder det, at jordens skorpe er begyndt at rykke sig, hvilket skaber voldsomme jordskælv. Det var i år 2009...

3 år senere…

Året er 2012. Antallet af geologiske og meterologiske hændelser er steget i en sådan grad, at det efterhånden er klart, at noget frygteligt er ved at ske. Regeringens beroliger stadig befolkningen med, at der intet er at frygte.

Hvad befolkningen ikke ved, er at alverdens statsoverhoveder, allerede har betalt den vanvittige sum af 1 milliard Euro, for at komme ombord på en af de 7 specieldesignede arker, der skal sikre deres overlevelse.

Selve historien centrerer sig om Jackson Curtis (John Cusack), en mislykket forfatter og fraskilt familiefar.

ANNONCE
Sony Pictures - 2012 Sony Pictures
Da han en weekend skal have sine to børn med på camping i Yellowstone parken, opdager han, at den sø, han og hans ekskone besøgte som nyforelskede, er væk og området omkring er afspærret af militæret.

Da han senere møder den eksentriske radiovært Charlie (Woody Harrelson), som fortæller ham at enden er nær, imens en supervulkan går i udbrud ikke langt fra hvor de befinder sig - går det for alvor op for Jackson, at noget er helt galt.

Sammen med sine børn, ekskonen Kate og hendes nye mand Gordon, flygter de. De når med nød og næppe ud af Californien med livet i behold, før staten synker i jorden.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce