Connery

200 unge fik afprøvet deres drunk driving skills på Sjællandsringen

Selfies bag rattet koster kegler

Sidste weekend afholdt Ford deres årlige kørekursus 'Driving Skills for Life'. 

Kurset gav godt 200 unge mulighed for at teste deres kørefærdigheder, og blandt andet deres færdigheder når det kommer til mobilen og drunk.driving. 

Kurset henvender sig til unge i alderen 18-24 år, som ifølge Vejdirektoratets seneste uheldsstatistik fra 2015 er overrepræsenteret i antallet af tilskadekomne. Således udgør de 18-24- årige 18 pct. af alle personskader.

Årsagerne er som oftest manglende koncentration, for høj hastighed og manglende rutine i trafikken. ”Vi er glade for, at Driving Skills for Life endnu en gang blev så godt taget i mod af de unge. Vores ambition er at gøre dem til bedre billister på en sjov og lærerig måde. Tilbagemeldingerne har været utrolig positive, så jeg håber, det her kan være startskuddet til at gøre de unge til sikrere billister,” siger Lene Dahlquist, der er kommunikationschef hos Ford Danmark.

200 unge fik afprøvet deres drunk driving skills på Sjællandsringen

På kørkurset kunne de deltagende blandt andet afprøve, hvordan man forbedrer sin køre- og bremseteknik, sin afstandsbedømmelse, og hvordan man undgår frontale sammenstød. Derudover fik de unge under sikre forhold mulighed for at tage en selfie eller opdatere Facebook, mens de kørte. Formålet var at illustrere, hvordan ens reaktionsevne samt evnen til at udføre tekniske manøvre med bilen bliver reduceret markant, når man er uopmærksom.

”Det var godt at prøve og sidde med telefonen fremme, mens jeg kørte, så kunne man virelig se, hvor meget det betyder. Jeg kørte vist et par kegler over,” siger 19-årige Kasper Nielsen, som til daglig læser til industritekniker.

Desuden fik de unge mulighed for iføre sig to forskellige dragter, der gav dem mulighed for at føle effekten af hhv. alkohol og stoffer, da dragterne reducerer syn, hørelse og motorik.

Del

Seneste nyt