Old Fashioned
Ingredienser:
1 sukkerknald
3 skvæt Angostura bitter
6 cl whisky
2 cl danskvand
Fremgangsmåde:
Læg en teske på dit drinksglas og placér sukkerknalden på skeen. Dryp angosturaen på og hæld efterfølgende danskvandet på. Knus sukkerknalden i glasset og tilsæt din whisky.
– per definition mandedrinken. Et lille pift på en god whisky og et elegant springbræt til on the rocks.
Whisky Sour
6 cl whisky
3 cl limesaft
1,5 cl sirup
1,5 cl æggehvide (kan undværes)
2-3 dryp angostura bitter.
Fremgangmåde:
Shake alle ingredienserne med is i godt 20 sekunder og hæld på glas. Dryp et par dråber angostura på skummen.
– Et fornuftigt valg, hvis man elsker smagen af whisky og gerne vil oppe tempoet fra ’nippen’ til glasset til lidt mere glidende alkoholindtag.
Dirty Martini
6 cl vodka
3 cl lage fra oliven-glasset
1 cl tør Vermouth
4 grønne oliven
Fremgangsmåde:
Shake eller rør de våde ingredienser sammen og hæld på et martiniglas – smid et par oliven i glasset.
– Skarp variation af klassikeren med ekstra fokus på en god kompagnon før og efter et måltid.
El Papa Doble (Hemingway Daiquiri)
3 cl hvid rom
2,5 cl limesaft
1,5 cl grapesaft
1,5 cl Maraschino-likør
Fremgangsmåde:
Shake alle ingredienserne med is og si det ned i et cocktailglas.
– “A drink to make other people more interesting” – Ernest Hemingway
Tom Collins
6 cl gin
2 cl limesaft
1,5 cl sirup
6 cl danskvand
Fremgangsmåde:
Hæld gin, limesaft og sirup i et højt glas og rør det grundigt rundt – top af med danskvand.
– Gindrinks for voksne; velbalancerede smagsnuancer og tilpas drikkevenlig med stor promilleafkast.
Manhattan
6 cl whisky
3 cl Vermouth
2 skævt Angostura bitter
Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienserne sammen i et glas med is og si det over i dit cocktailglas.
– en sødsyrlig behandling af whisky, som får smagsløgene til at danse. og benene..
The Last Word
3 cl gin
3 cl grøn Chartreuse-likør
3 cl Maraschino-likør
3 cl limejuice
Fremgangsmåde:
Shake alle ingredienserne grundigt med is og si dem ned i et cocktailglas.
– en overset klassiker for forbudstiden, hvor man lavede sine drinks i smug i sit badekar.
Death in the Afternoon
”Pour one jigger absinthe into a Champagne glass. Add iced Champagne until it attains the proper opalescent milkiness. Drink three to five of these slowly.”
Death in the Afternoon – Hemingways hemmelige instrukser til en ret sprængfarlig aften.
Negroni
3 cl gin
3 cl
Campari
3 cl sød, rød Vermouth
Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienserne i et Old Fashioned-glas med is og rør rundt, indtil drinken er afkølet og klar til servering.
– En italiensk klassiker, som på mange måder er både forfriskende, men også tung og overvældende i smagen.
White Russian
5 cl vodka
2 cl kaffelikør (f.eks. Kahlua)
3 cl fløde eller sødmælk
Fremgangsmåde:
Shake alle ingredienserne med is, eller blandt dem i glasset én efter én for at få det klassiske mønster.
– the Dudes klassiske slacker-drink! Lige dele velsmag og effekt.
5 eksperimentale cocktails
Vi nærmer os nytår og vi har derfor fundet en samling af drinks, enhver mand bør kende. Vi har fundet 10 forskellige klassikere, og derudover en håndfuld – en håndfuld lidt mere 'vovede' og anderledes cocktails til at fejre det nye år for dem, som vil prøve kræfter med nye smage.
Game on, guys!
10 klassikere
Tahini Xocolatl
4 cl Zacapa 23 års
8 cl sødmælk
2 cl piskefløde
12 g mørk chokolade
1 tsk. rørsukker
2 tsk. sesampasta
Fremgangsmåde:
Varm mælk og fløde op og smelt chokolade samt sukker i væsken. Pisk herefter sesampasta ind i væsken og tilsæt rommen. Shake den grundigt og servér med ristede sesamfrø og kanel på toppen!
– Tung, men stadig luftig drink, der har en lækker eftersmag af nøddet, lakridsagtig sesam!
Bye Greenery
3 cl Tanqueray 10 års
1,5 cl citronverbena-sirup
2 cl Verjus
En smule Matcha-pulver
Brut Champagne
Fremgangsmåde:
Siruppen laves ved at blande sukkersirup og vand 1:1 – tilsæt herefter 20 blade af citronverbena og 1 cl citronsaft. Si og afkøl. Herefter shaker du gin, sirup og matcha-pulveret til en grøn væske med is. Hæld i et glas og top op med champagne!
– Forfriskende cocktail med en formidabel farve og ikke mindst nogle interessante noter af syre og jordet te.
Boxing Breakfast
4 cl Bulleit Bourbon
6 cl chai-mælk
2 cl Cornflakes-sirup
Fremgangsmåde:
Lav din Chai-mælk ved at varme 6 cl sødmælk op og tilsæt 2 poser med chai-te. Lad det trække i 10 minutter og mælken er klar. Cornflakes-siruppen laves 1:1 med vand og sukkersirup igen – tilsæt en håndfuld majsflager/cornflakes i siruppen og lad den køle af. Si den og den er klar.
Nu skal alle ingredienser piskes i en skål med is og derefter hældes på glas – pyntet med cornflakes-flager!
– En tung fætter, som kræver, at du ikke er kommet dig over julens kanel-orgie!
Smoke n' roll
3 cl Tallisker Skye
4 cl ufiltreret æblejuice
3 tsk. citronmarmelade
1 tsk. valmuefrø
Fremgangsmåde:
Put citronmarmelade og valmuefrø i din shaker og ryst det grundigt med is – tilsæt herefter æblesaft og whisky og shake igennem.
Si cocktailen i et whisky-glas og pynt med citronskræl!
– et interessant take på whisky-cocktailen, hvor man får en fremragende kontrast mellem syre og den træ-røgede whisky!