Connery

12 Strong [Anmeldelse]

Autentisk 9/11 krigs-drama med Chris Hemsworth og Michael Shannon.

4 ud af 6 stjerner
12 Strong - Trailer
Nordisk Film - 12 Strong [Anmeldelse] Nordisk Film

12 Angry Men

Da World Trade Centers to tvillingetårne blev ramt af terrorangreb i september 2001, blev en lille gruppe bestående af 12 hårde soldater sendt på en hemmelig mission til Afghanistan for, på hesteryg, at bekæmpe Taliban-bevægelsen. Missionens leder var den unge Kaptajn Mitch Nelson (Chris Hemsworth) og med sig havde han 11 Special Forces elitesoldater, her i blandt Hal Spencer (Michael Shannon) og Sam Diller (Michael Peña), der alle hungrede efter Taliban-blod som retfærdiggørelse for 11. september.

ANNONCE
Nordisk Film - 12 Strong [Anmeldelse] Nordisk Film

Ragnarok

I Afghanistan må de 12 elitesoldater allierer sig med en lusket, lokal krigsherre ved navn General Dostum (Navid Negahban), der kæmper mod Taliban og deres militærleder Mullah Razzan (Numan Acar) om land/grænse områder. Krigen udvikler sig til et sandt ragnarok, da soldaterne befinder sig i et flaskehals område, omringet af Taliban og chancerne for overlevelse er minimale.

ANNONCE
Nordisk Film - 12 Strong [Anmeldelse] Nordisk Film

Based on true events

Filmen er baseret på bogen Horse Soldiers af journalisten Doug Stanton og fortæller den autentiske historie om et afgørende øjeblik i krigen, der stadig er i gang i Afghanistan. På grund af de 12 modige mænd, blev Taliban nemlig bragt i knæ og flere Afghanske byer blev frigjorte, et vigtigt skridt i kampen mod Taliban og terrorisme.

ANNONCE
Nordisk Film - 12 Strong [Anmeldelse] Nordisk Film

U.S.A! U.S.A! U.S.A!

12 Strong kan godt virke mere end en anelse patriotisk og krigsliderlig. Den er nemlig én lang nedslagtning af Taliban-krigere og selvforherligende krigs-masturbation. USA er de bedste, de vigtigste og det bliver slået fast med 7 tommer søm i klassisk Jerry Bruckheimer stil og så er filmen sjovt nok instrueret af danske Nicolai Fuglsig, der bl.a. er kendte for denne Sony Bravia reklame.

ANNONCE
Sony Bravia - Bouncing balls
Nordisk Film - 12 Strong [Anmeldelse] Nordisk Film

Take Shelter

Hemsworth, Shannon og Peña har et godt samspil og er alle troværdige i deres roller. Filmen er bestemt også medrivende med sine mange, lang, flotte og ikke mindst øredøvende kampsekvenser, men patriotismen er altså til at brække sig lidt over og det trækker desværre ned i det samlede indtryk af filmen.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 70%

Teknisk information:

Original titel: 12 Strong

Land: USA, 2018

Instruktør: Nicolai Fuglsig

Medv.: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, Navid Negahban, Trevante Rhodes, Rob Riggle, William Fichtner og Elsa Pataky

Genre: Action/Drama/Historisk

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Atmos

Spilletid: 130 min

Dansk bio premiere: 8. februar 2018

Distributør: Nordisk Film

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Dennis Stanley Dennis Stanley

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter
Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt