Connery

1000-hestes Aston Martin Valkyrie er skabt til racerbanen - men uden regler

Valkyrie AMR Pro: Den ultimative no-rules hypercar?

Aston Martin Valkyrie så første gang dagens lys som konceptbil under Geneve Motor Show i 2018, og dukkede senere op som en gadebil. 

Nu har modellen undergået yderligere udvikling, og dukker op som Aston Martin Valkyrie AMR Pro i slutningen af 2021. 

AMR Pro er designet til at kunne performe på banen, og helt specifikt har  fabrikken udviklet bilen, til at kunne snuppe en runde på Le Mans på blot 3 minutter og 20 sekunder!

ANNONCE
Aston Martin Valkyrie AMR Pro - Foto: Aston Martin - 1000-hestes Aston Martin Valkyrie er skabt til racerbanen - men uden regler Aston Martin Valkyrie AMR Pro - Foto: Aston Martin

Aston Martin har samarbejdet med Red Bull Advanced Technologies, og det udmunder sig i en ret unik version af Valkyrie - der står 380 cm længere og godt 10 centimeter bredere, end den originale valkyrie - Aston Martin kalder den for "The Ultimate No Rules Hypercar".

AMR Pro er udstyret med en modificeret Cosworth-bygget V12-motor, der op mod 11.000 omdrejninger i minuttet skyder 1000 hestekræfter ud til ren (ansvarlig) leg på banen. 

ANNONCE
Aston Martin Valkyrie AMR Pro - Foto: Aston Martin - 1000-hestes Aston Martin Valkyrie er skabt til racerbanen - men uden regler Aston Martin Valkyrie AMR Pro - Foto: Aston Martin

Og det bliver blot til leg på banen, for Aston Martin er i den nye model gået i mod de gængse regulativer for bilens klasse, og resultatet er, at bilen har bedre downforce end Le Mans Hypercar-reglementet foreskriver, mens den lover baneperformance som nærmer sig det, en Formel 1 bil kan byde på. 

Altså: Vilde sager. 

Aston Martin Valkyrie AMR Pro bliver en ekstremt sjælden vogn - den produceres nemlig blot i 40 biler (plus to prototyper) og iven i købet af track-only bilen, vil Aston Martin invitere de nye kunder til en VIP Track Day på udvalgte FIA-baner rundt omkring i verden.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce