Connery

10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus)

Alt er forbundet?

Vi er et øjeblik fra at kunne leve vores hverdagsliv som i de gamle science fiction-film. Alle elektroniske apparater kan blive smarte - og bliver det. Her er en håndfuld af de bedste gadgets på markedet i dag.  

Orbi Voice Satelit - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) Orbi Voice Satelit

1. Internet indpakket i designer-lyd

En WiFi-router er uden tvivl et af de grimmeste og mest utaknemmelige stykker elektronik, som det moderne hjem har at byde på. Og hvis man forsøger at gemme den væk, går det ud over signalet. Men Mesh-wifi har bidt sig fast.

Dette problem har Netgear forsøgt at løse med deres Orbi Voice. Satellitmodtageren af dette todelte netværksaggregat hjælper ikke blot med at fordele netværket i hele dit hjem. Det har også indbygget stemmeassistent med Amazon Alexa, indbygget i en diskret og nordisk inspireret Harman Kardon-højttaler. Så har du både stærkt internet, musik og styring af dine smart-home dimser inden for stemmens rækkevidde.

Pris: 2587 kroner for Orbi Voice satellit.

ANNONCE
LIFX smart belysning - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) LIFX smart belysning

2. Smart-belysning uden dikkedarer

Smarte fjernbetjente lyspærer i et væld af farver har været på markedet i et par år. Det er smart og helt uundværligt for manden, der aldrig går ned på udstyr. Det ekstra smarte ved LIFX-systemet består i, at systemet kan kobles direkte på dit trådløse netværk - uden behov for ekstra styringsbokse som andre systemer.

Derudover har sikkerhedspæren A19+ en ekstra feature til sikkerhedsfanatikeren: Securitylight. Ved hjælp af en usynlig infrarød lysfrekvens kan pæren nemlig sørge for at områder, der overvåges af et overvågningskamera, får en betydeligt forbedret detaljegrad ved natteoptagelser. Nemt og sikkert. 

Pris: Køb LIFX pærer fra 189 kroner stykket fra Elgiganten

ANNONCE
SMARTER Coffee 2.0 wifi kaffemaskine - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) SMARTER Coffee 2.0 wifi kaffemaskine

3. Men kan den lave kaffe?


Ja, vores telefoner er smartere end nogensinde - og de kan også benyttes til at igangsætte kaffebrygningen.
Et af forgangsmærkerne for “Smart-kaffe”, hedder Smarter. Smarter Coffee 2.0 er en WiFi-forbundet kaffemaskine, der kan styres fra både smartphoneapp, stemmeassistenter og selvfølgelig trykknapper.

Du vælger selv, om morgenkaffen står på filtervarianten eller friskkværnede bønner, hvor mange kopper der skal laves og hvor længe kaffen skal holdes varm. GODmorgen. 

Pris: Smarter Coffee 2.0 1995 kroner. 

Se flere smart-kaffemaskiner her*

ANNONCE
Google Nest Labs - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) Google Nest Labs

4. Bank, bank - hvem der?

Du ved det allerede. I hvert fald er det slut med ‘banke på’-vittigheder, med videodørklokken fra Google-funderede Nest Labs. 

Videodørklokken er udstyret med et HD-kamera, der med en 160-graders synsvinkel ikke blot lader dig se og tale med personer, der ringer på din dør, men også dublerer som et always-on sikkerhedskamera, der optager aktiviteten ved din fordør 24/7 og sender dig notifikationer, når du ikke er hjemme.

Pris: Google Nest Hello, køb her 2099 kroner.

ANNONCE
Google Nest Mini - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) Google Nest Mini

5. Stemmeassistenten der kender dig

Google Home har pt. en massiv fordel over andre stemmeassistenter som Amazon Alexa, Samsung Bixby og Apple, som enten ikke understøtter total hjemmekontrol eller det danske sprog. 

Google Home er både indbygget i højttalere fra forskellige tredjepartsfabrikanter og også i egne produkter - og tilgængelig på både Android- og Apple-smartphones.

Den billigste indgangsvinkel til det stemmestyrede smarthjem, finder du i Google Home Mini, en lille WiFi højttaler, der ud over at forbinde dit hjem også er behjælpelig med at finde opskrifter, nyheder og rutevejledninger - samtidig med at kunne vække dig med din foretrukne radiokanal og putte dig i seng med dit personlige valg af white-noise programmer. 

Pris: Google Nest Mini vejl. pris: 449 Opdateret: 349 kroner

ANNONCE
Netatmo Smart termostat - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) Netatmo Smart termostat

6. Spar på varmeregningen

Termostaten er givetvis ikke det mest sexede produkt i vores hjem, men det tjener en vigtig funktion. Med monteringen af smart-termostater kan man spare op til 37% på varmeregningen, og det er til gengæld ret sexet. 

Termostaterne fra Netatmo er designet af Philippe Starck, og de kan endda monteres uden hjælp fra VVS-montør. Systemet registrerer selv, hvis vinduer står åbne, og lukker for varmen i mellemtiden. Samtidig regulerer de løbende temperaturen i hjemmets rum efter dine præferencer. Og selvfølgelig kan de styres fra både din smartphone, stemmeassistenten eller med et vrid fra din hånd. 

Pris: Netatmo Startsæt med 5 termostater 2500 kroner

ANNONCE
Samsung Family Hub - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) Samsung Family Hub

7. Det intelligente køleskab

Flere har forsøgt sig at ramme fortolkningen af det moderne køleskab, men Samsung er helt i front med deres Family Hub-serie af kølende hvidevarer. 

Køleskabets udstyrsstykke består i en udvendig touch-skærm, der både er forbundet med internettet og med kameraer på indersiden af lågerne, som lader dig holde styr på madvarerne og indkøbslisten. De smarte funktioner viser sig blandt andet i måltidsforslag baseret på køleskabets indhold, indkøbsnotifikationer, når en madvare et ved at slippe op eller gå på dato, afspilning af musik og video-indhold og en stor interaktiv familiekalender, der synkroniserer med hvert medlems smartphone.

Priser: Fra 17.999 kroner

ANNONCE
BeoSound 2 - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) BeoSound 2

8. Dansk lyddesign BeoSound 2

Bang & Olufsen har måske haft en smule svært ved at finde fodfæste i de senere år, men efter en sammenlægning med det unge underbrand B&O Play, virker det til, at der er fundet en fælles retning - og både de billigere bærbare lydprodukter og de mere eksklusive højttalerprodukter, taler nu samme sprog. 

Men Bang & Olufsen har også åbnet op for eksterne systemer, og de smukke aluminiumshøjttalere BeoSound 2 er ingen undtagelse.

Seneste system kommer nemlig med indbygget Google Assistant indbygget, og det gør dem til et par særdeles vellydende, veldesignede smarthøjttalere. Til en pris på 15.000 kroner stykket kan man muligvis godt nøjes med en enkelt højttaler, da de byder på et 360-graders lydbillede - men i vores øjne er de nu smukkere parvist. 

Pris: 15000 kroner per højttaler.

ANNONCE
IKEA smart-gardiner - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) IKEA smart-gardiner

9. Fjernstyrede rullegardiner, vi har råd til

Rullegardiner er en dyr størrelse at gøre fjernstyrede og smarte. Medmindre man hedder IKEA. I et snuptag har IKEA stormet markedet og lanceret trådløse rulle- og mørklægningsgardiner, der ikke smadrer budgettet. 

Gardinerne er lette at installere - bliver drevet af en elmotor med aftageligt genopladeligt batteri, og den eneste kabelføring, der finder sted, er fra en trådløs sender, der blot skal sættes i en stikkontakt indenfor 10 meter af rullegardinet. Det kan styres med både medfølgende fjernbetjening, smartphone, stemmeassistent - og automatiseres, så det eksempelvis følger døgnrytmen for din automatiske belysning. 

Pris: Fra 799 kroner - fås i forskellige størrelser hos IKEA.

ANNONCE
DanaLock Smartlock - 10 gadgets der gør dit hjem smartere (Smarthome fokus) DanaLock Smartlock

10. Under lås og slå

Den danske virksomhed DanaLock byder på et af de bedste produkter indenfor smartlock-kategorien: Små elektroniske bluetooth-låsevridere, som monteres ovenpå den moderne låsecylinder. Med monteringen af sådan en enhed, slipper man for at skulle have sin gammeldags nøgle op af lommen, når blot man er i nærheden med sin smartphone. En løsning, der også gør det væsentligt nemmere, at dele “nøglen” ud, til overnattende feriegæster eller håbløse teenagere. 

Pris: 1327 kroner - Tjek det hos wifibutikken

ANNONCE
Del

Seneste nyt