Xbox One X - Hvor står vi?

Xbox står i en svær situation. Hvor står du?12. juni, 2017 - kl. 23:02
Forfatter: Mikkel M. Vermeulen


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

Det er nu ved at være en lille dags tid, siden Xbox præsenterede deres Xbox One X og tilhørende lineup for Xbox One familien, for den kommende fremtid, og vi har haft tid til at fordøje alle nyhederne. 

Derfor har jeg sat mig ned, for at lave et lille sammendrag af Microsofts konsolbillede. 

Xbox's indtil i går halvhemmelige konsolprojekt Scorpio, blev afsløret som Xbox One X - "Verdens kraftigste konsol til dato". 

Allerede tilbage i april, afslørede Microsoft en stor del af specifikationerne for deres næste udspil, en specifikationsliste der på alle måder virker ganske imponerende, i hvert fald på papiret. Det man skal forstå, er at Xbox lige pt, ikke står på det bedste sted i markedet. Xbox One familien anslåes til at have solgt omkring 30 millioner konsoller på verdensplan, hvorimod Sonys PS4-familie, står for næsten det dobbelte, ved godt 60 millioner solgte konsoller. Det er et kæmpe spring, og spørgsmålet er, om en ny konsol alene, kan vende heldet for Microsoft. 

En imponerende processor med 6 teraflops (Modsvarende PS4 Pros 4.2 teraflop og PS4 på 1.8), gør den til den kraftigste konsol på markedet. De 12 GB DDR5 RAM er super flot og den indbyggede 4K Ultra HD BluRay afspiller, er noget som Sony ikke kan være med på. 

 

Del videoen med dine venner

Så langt så godt - men hardware gør det ikke alene, og selvfølgelig er spillene den største trækkraft, i drivkraften for konsolgamere. Som jeg skrev tidligere på dagen, præsenterede Xbox 42 nye titler på deres konference - 22 af disse værende eksklusive for enten Xbox eller Xbox+Microsoft Games (PC). 

Problemet, set i bakspejlet, er at langt de fleste af de spiltitler der for alvor rykker i gamerne, er enten tilgængelige på alle platforme, eller i det mindste også tilgængelige på PC, og i de to tilfælde, er der ikke nødvendigvis et direkte push, for at få fingrene i en Xbox konsol. 

De få titler, der for alvor skal vinde gamere på eksklusivitet er følgende:

 

Forza Motorsport 7 - Forza er klart en af Xbox tilbageværende storsælgende eksklusive titler, og hvis man er racingfan, er det absolut ikke et dumt valg. I den modsatte skyttegrav sidder Sony med Gran Turismo - Og et GT Sport der stadig er udsat, efter en ellers planlagt release sidste efterår. 

Forza Motorsport 7 Reveal trailer
Del videoen med dine venner

 

Crackdown 3 - En titel der har været længe undervejs, og også udmærket sig med et blændende fravær fra Xbox økosystemet i lang tid. Spillet skulle nu efter sigende lande til Xbox OG Windows 10 til efteråret, og jeg ved ikke helt hvad jeg føler omkring titlen - de gamle spil var fede, men holder det nye op til hypen? Tjek launchtraileren, der er blevet hjulpet på vej af lidt live action skuespil fra Terry Crews. 

Crackdown 3
Del videoen med dine venner

 

To af Xbox stærkeste francises, Gears of War og Halo, var totalt fraværende i lineuppet, til gengæld fremviste de efterfølgeren til det fantastiske atistiske Ori & The Blind Forest: Ori and the will of the wisps. 

Et spil der bestemt ikke er for alle, men til gengæld ser ud til at være den mest spændende eksklusive titel i lineuppet: 

Ori and the will of the wisps
Del videoen med dine venner

 

Øvrige eksklusive titler, som ikke er nær så opmærksomhedsvækkende indbefatter det længerevarende udviklingsprojekt i piratspillet “Sea of Thieves,” Det forholdsvis flotte zombiespil “State of Decay 2,” og de mere indie-drevne “Tacoma,” “Cuphead,” og børneplatformeren “Super Lucky’s Tale”.

Det er i sandhed et interessant øjeblik på konsolmarkedet, og jeg er ret nysgerrig efter at se, hvor markedet står, når Xbox One X lanceres til efteråret. Og hvor internettets åndedrag befinder sig, efter Sonys PlayStation pressekonference i nat. 

Hvilken lejr tilhører du? Afgiv din stemme her:

Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel M. VermeulenFølg på:FacebookInstagram

Mikkel er redaktør på Connery. Hans ypperste mål er at leve, af at have det sjovt, og at have det sjovt mens han lever. + øl.

[...læs mere]

Vil du skrive for os?

Relaterede artikler
Synes godt om connery.dkDel artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen