Connery

Where to Invade Next [Anmeldelse]

Michael Moore inviterer til samfundstime

4 ud af 6 stjerner
Where to Invade Next - Trailer
Scanbox - Where to Invade Next [Anmeldelse] Scanbox

Land of the free, home of the brave

Det er 6 år siden, at vi sidst hørte fra den kontroversielle filmskaber Michael Moore, der tidligere har stået bag Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 og senest Capitalism: A Love Story. Denne gang har han kastet sig over det amerikanske samfund, med dettes fejl og mangler. Det er politikerne, fængslerne, skolerne og arbejdsgiverne der står for skud. Han rejser derfor ud i verden, for at lære fra andre lande og kulturer og plukke deres bedste sider ud og tager med hjem til USA. Undervejs på sit velmenende invaderingstogt opdager Moore, at ude er godt, men hjemme måske alligevel er bedst, hvis bare nogle enkelte ting blev ændret.

ANNONCE
Scanbox - Where to Invade Next [Anmeldelse] Scanbox

What a Wonderful World

Det er blevet til en meget rørende og sjov dokumentar, hvor Moore blandt andet besøger Norge, hvor kriminelle afsoner deres dom i åbne fængsler, med fri afgang til skarpe knive og udendørs aktiviteter, og Italien, hvor de har 8 ugers betalt ferie og Frankrig, hvor børnene får gourmetmad i folkeskolerne. Det giver stof til eftertanke for den kære filmskaber.

ANNONCE
Scanbox - Where to Invade Next [Anmeldelse] Scanbox

Are you not entertained?!

Michael Moores film er altid meget underholdende og Where to Invade Next er ingen undtagelse. Man kan som altid diskutere om Moore tegner et lige lovligt sort/hvidt billede af sin præmis, men for os europæere er det da sjovt at se, hvor idyllisk han kan få Europa til at fremstå. Hvis man ikke vidste bedste skulle man næsten tro at vi lever i paradis.

ANNONCE
Scanbox - Where to Invade Next [Anmeldelse] Scanbox

There’s no place like home

Where to Invade Next viser en sjældent optimistisk Michael Moore, der for en gang skyld tror på, at USA kan genvinde sin uskyld, hvis de kunne finde tilbage til deres rødder og måske være en smule mere ydmyge som nation. På sin vis er Where to Invade Next et slags skræmmebillede, men også en slags twistet kærlighedserklæring til Guds eget land, hvis konklusion er; ”There’s no place like home…”

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 20%

Teknisk information:

Original titel: Where to Invade Next

Land: USA, 2015

Instruktør: Michael Moore

Medv.: Michael Moore

Genre: Dokumentar

Billedformat: 1.78:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 110 min

Dansk bio premiere: 14. april 2016

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce