Connery

Waqas Qadri [Ugens Profil]

"Jeg ville så gerne være astronaut, men så fik jeg briller og måtte opgive drømmen som 11 årig. Så ville jeg være kendt rapper, og det blev jeg så."

Ugens Profil er i denne uge Waqas Qadri, som sammen med Isam Bachiri og Lenny Martinez udgør rap-gruppen Outlandish, som startede helt tilbage i 1997. Outlandish er lige nu på tour rundt i Danmark, og forud for deres koncert på Bremen i København den 24. november fangede vi Waqas til en lille snak. 

Hvem, hvad, hvor?

Mit navn er Waqas Qadri. Jeg er sangskriver, rapper, foredragsholder, far, rodehovedet, kreativ tosse og en masse andet. Jeg bor i Mørkhøj med min kone og mine to unger på 16 og 10.

Hvad var din største drøm, da du var barn?

Jeg ville så gerne være astronaut, men så fik jeg briller og måtte opgive drømmen som 11 årig. Dernæst ville jeg være astronom, men det gik heller ikke, da min BR kikkert ikke kunne se så langt. Så ville jeg være kendt rapper, og det blev jeg så.

ANNONCE
Credit: Lone Jessen - Waqas Qadri [Ugens Profil] Credit: Lone Jessen

Beskriv den seneste ting du har købt; hvad har det gjort for dig?

Jeg har senest købt en Akai mpc mini. Det er et lille MIDI keyboard med plads til tromme programmering osv, og det har gjort underværker for de produktioner, jeg arbejder på i mit hjemmestudie. Den er USB drevet, så den ryger også med på tour og rejser, hvor jeg tit sidder i tourbussen, i flyet eller på hotel værelset og laver beats.

Hvad er dine styrker?

Jeg er en ufatteligt dedikeret people pleaser, og jeg går ud af min vej for at hjælpe folk. Rent kreativt er jeg en problem knuser; hvis jeg ser noget, så er mit udgangspunkt altid, at det der kan jeg også gøre, om det så er musikproduktion, Photoshop eller videoredigering. Jeg er en god håndværker og idemager. Det er fx mig, der håndterer al Outlandish online markedsføring og kører de forskellige sociale medie platforme.

Hvad er din dårligste vane?

Jeg er en ufattelig dedikeret people pleaser.

Hvorfor ser du det både som en styrke og en dårlig vane?

Da jeg er en people pleaser, sker det tit, at jeg tilsidesætter mig selv og mine egne behov for at gøre andre glade - både arbejdsmæssigt og privat. Jeg har ikke så nemt at ved sige fra eller give et simpelt nej. Det gør, at man godt kan gå rundt med en unødvendig dårlig fornemmelse i maven. 
 

ANNONCE
Credit: Jan Grarup - Waqas Qadri [Ugens Profil] Credit: Jan Grarup

Hvem ser du op til?

Folk, der tør at være sig selv, uanset hvad folk tænker om dem. Folk, der hviler i sig selv, ikke har for travlt, og som tør at skille sig ud. Folk, der ikke er bange for at miste noget for at holde fast i deres identitet, folk der tør rykke sig, ændre på sig for at forbedre dem selv, og folk der kan sige fra overfor andre, hvilket jeg godt kan have svært ved; jeg hader at sige nej til folk.

Hvad er dit arbejdsmæssige fokus for tiden?

Vi er på akustisk tour, og en del af promoveringen på de sociale medier står jeg for, så der bruges meget tid på at lave reklame og gøre opmærksom på touren, så mit fokus ligger pt 100% der. Samtidig står jeg for indretningen af scenen, hvor jeg har slæbt en halv dagligstue med i tourbussen. Jeg fortryder det hver gang, den skal pakkes ud, men det fanme ren hygge.

Hvor er du om tre år?

Det er svært at sige, men jo ældre jeg bliver, jo mere er jeg fokuseret på at geare ned, nyde tilværelsen og ikke stresse for meget over ting, der egentlig ikke betyder noget. Det er sgu vigtigt at passe på sin krop og sjæl, det tænker man måske ikke så meget over i 20'erne.

ANNONCE
Waqas Qadri [Ugens Profil]

Hvad er din største drøm?

Det kan godt være, det lyder banalt, men jeg kunne så godt tænke mig at have en kaffebar. Bare et lille hyggeligt sted, hvor venner og andre kommer forbi for en sludder og hænger ud. I hjørnet står det et rhodes klaver, en guitar, nogle mics, et par pladespillere, hvor godtfolk kan jamme på, mens jeg har mit eget lille kreative kontor/studio tilknyttet. Det er sgu et sted, jeg godt kunne se mig selv ældes i!

En anbefaling til læserne (En film, en oplevelse, en bog, en restaurant etc)

Den halve dagligstue, jeg har taget med på tour, er fra en af mine gode venner Tom Homs livsstilsbutik, hvor han sælger alt fra organisk skægolie til japanske designer jeans og retro møbler. Butikken hedder Chho og ligger på Ndr Frihavnsgade nr84. Helt klart et besøg værd, man bliver vildt inspireret ved at gå på udflugt i deres lille univers - jeg kan bruge flere timer derinde.

ANNONCE
Waqas Qadri [Ugens Profil]
Del

Seneste nyt

Annonce