Connery

Vind islandsk specialøl

Vi tog øl med hjem fra Ölvisholt Brugghús, og det kan blive dit!

Lava - tykt som tjære! - Vind islandsk specialøl Lava - tykt som tjære!
Vi er lige kommet hjem fra en drengerøvstur til Island, som Promote Iceland havde inviteret os med på sammen med en flok andre journalister. Vi har selvfølgelig taget specialøl med hjem, og resten af turen kan du læse mere om senere - for nu udlodder vi først lige øl!

Det startede som en kamp uden lige. Først truede den røvsyge islandske alkohollovgivning med at forhindre os i at tage øl med hjem til en heldig læser. Bryghuset Ölvisholt må nemlig kun udskænke smagsprøver ved rundvisninger, men de må hverken sælge eller forære øl ud af huset. Heldigvis kunne brygmesteren se fidusen i at lade en heldig Connery-læser smage på bryggen, så han fandt vist nok et smuthul i loven - derfor kan du nu vinde to flasker Freyja, to flasker Skjálfti og to flasker Lava.

Da flaskerne var i hus, måtte undertegnede kæmpe for at holde en tørstig praktikant fra M! på afstand under resten af luderturen, og i skrivende stund er flaskerne dagligt i fare for at ende som fyraftensskum.
ANNONCE
Skjálfti har tidligere været markedsført i Danmark med titel, der er til at udtale - Vind islandsk specialøl Skjálfti har tidligere været markedsført i Danmark med titel, der er til at udtale
Freyja er brygget til ære for de islandske damer. Det er en hvedeøl på 4,5 %, og den er filtreret, fordi islændingene tilsyneladende har svært ved at vænne sig til grumset øl. Freyja er tilsat appelsinskræl og koriander, og selv om det er en tøsebajer, vil den sikkert også behage den moderne drengerøvs gane!

Skjálfti betyder jordskælv, og har tidligere været markedsført i danske butikker. Ölvisholt Brugghús er placeret lige der, hvor to kontinentalsokler gnubber sig op af hinanden, og det udløser jordskælv med jævne mellemrum. To dage inden bryghusets 'Grand opening' var et jordskælv skyld i mindre skader på gården. I samme uge, som Skjálfti blev introduceret på det svenske marked, blev Sverige ramt af det første jordskælv i 60 år, og en lignende historie gentog sig, da den ramte det canadiske marked. Det er derfor ikke uden en vis betænkelighed, at vi nu lader denne jordskælvsbajer på 5,0 % indtage danske ganer...

Fra indgangen til Ölvisholt kan man se den aktive vulkan Hekla, hvis Lava har lagt navn til dette flagskib af en øl. Den trækker anstændige 9,4 %, og er sort som tjære. Nogle kan måske ane lidt chokolade i smagsnuancerne, men for undertegnede gik associationerne nærmere i retning af røget lam... Alle kan til gengæld blive enige om, at her er en øl, der fylder hele munden!
ANNONCE
Vi skulle hilse fra brygmesteren! - Vind islandsk specialøl Vi skulle hilse fra brygmesteren!
Sådan vinder du:

Smid en kommentar herunder, hvor du forklarer os, hvorfor vi skal sende skummerne hjem til dig i stedet for at drikke dem selv. Din kommentar må max fylde tre linjer i det øjeblik, du trykker 'send indlæg'.

Vi finder den rigtigste vinder onsdag den 15. december, så du kan skylle ganen i weekenden! Og vi forbeholder os 100% fri vetoret på beslutningen!

Sæt i gang!
ANNONCE
Ölvisholt Brugghús
I mere end 1.000 år lagde gården i det sydvestlige Island røv til landbrug, indtil Ölvisholt Brugghús rykkede ind i 2007. I dag udgør bryghuset et af bare tre mikrobryggerier i Island. Bryggeren fortæller, at de to andre mikrobryggerier blot producerer det mainstreamøl, som flertallet af islændingene gerne vil have. Ölvisholt producerer øl til resten.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce